ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητές εγκλώβισαν 30 καθηγητές στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ένταση επικράτησε πριν λίγη ώρα στο κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα περίπου 50 φοιτητών οι οποίοι εγκλώβισαν σε μια αίθουσα περίπου 30 πανεπιστημιακούς.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια της Φιλοσοφικής, κ. Φωτοπούλου, η οποία μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ενώ αρχικά οι φοιτητές συζητούσαν με τους καθηγητές, στη συνέχεια έκλεισαν την πόρτα της αίθουσας επί ένα 45λεπτο.

Άλλες πληροφορίες  αναφέρουν ότι η ομάδα των φοιτητών ζητούσε, μεταξύ άλλων, να συζητηθεί στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η διάσπαση του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογία, ενώ ζήτησαν να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτιρίου της Φιλοσοφικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φοιτητές είπαν στους πανεπιστημιακούς: «Φέρατε τον Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεν θα έρθει ο Ρουβίκωνας;».

Το σημερινό επεισόδιο έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ με την οποία καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το συντομότερο το καθήκον της, τα δε αρμόδια όργανα και οι θεσμοί της να ενεργήσουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα από έκνομες ενέργειες και τον πανεπιστημιακό χώρο από εισβολείς απαιτώντας συγκεκριμένα «να αποχωρήσουν άμεσα τα μέλη της οργάνωσης “Ρουβίκωνας” καθώς και να αποδοθούν πίσω στα Πανεπιστήμια όλοι οι χώροι που παράνομα, αυθαίρετα και χωρίς τη βούληση ή τη συναίνεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν χρόνια καταλάβει οι κάθε είδους καταληψίες σε όλα τα ιδρύματα».

«Καλούμε τα πανεπιστημιακά όργανα να αντιδράσουν θαρραλέα, και με τη στήριξη όλης της κοινότητας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να μην εδραιωθεί στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ και τα άλλα Ιδρύματα ένα καθεστώς ανομίας. Για την περίπτωση του Ρουβίκωνα επιδοκιμάζουμε και υποστηρίζουμε την αποφασιστική στάση της Κοσμητείας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ