ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης για αναπτυξιακή τράπεζα

Η ίδια πηγή σημειώνει αρχικά για τους πλειστηριασμούς πως μόλις ξεκίνησαν και θα πρέπει να μην επικεντρώνονται μόνο στην Αθήνα σημειώνοντας πως είναι πολύ πρώιμο να βγουν συμπεράσματα για την λειτουργικότητα του μέτρου σήμερα.

Η ίδια πηγή σημειώνει πως υπάρχει η πρόθεση να μην δημιουργηθούν εταιρείες ακινήτων και πως οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αισθάνονται νευρικότητα με τους πλειστηριασμούς και μοιραία αργά ή γρήγορα θα συζητήσουν για τα δάνειά τους με τις τράπεζες.

Αναφορικά με την κατάσταση των τραπεζών ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει πως υπάρχει ζήτημα με τις καταθέσεις στις ελληνικές Τράπεζες από τις οποίες σήμερα λείπουν 30 δισ . και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια επιστροφής και προσέλκυσης καταθέσεων στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Σημειώνει μάλιστα πως εάν επανέλθουν οι καταθέσεις και μειωθεί η εξάρτηση και έρθουν επενδυτές όλα αυτά θα συμβάλουν στον ενάρετο κύκλο.

Μετά από τον Φραντσέσκο Τρούντι και άλλες ευρωπαϊκές πηγές βγάζουν κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση για την πρόθεση της να δημιουργήσει αναπτυξιακή τράπεζα.

Αναλυτικότερα οι συγκεκριμένες πηγές σημειώνουν: «Υπάρχουν ήδη πολλές τράπεζες στην Ευρώπη. Υπερβολικά πολλές. Δεν υπάρχει έλλειψη τραπεζικών υπηρεσιών. Υπάρχει ανάγκη να υπάρξει μία ακόμη; Αν αυτοί οι φορείς είναι τράπεζες θα εποπτεύονται από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Αν μιλάμε για τράπεζες με κεφάλαια άνω των 30 δισ. -ή μία από τις πρώτες ελληνικές τράπεζες- εφόσον μιλάμε για 30 δισ και πάνω μιλάμε για εποπτεία από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα. Θα υπάρξει εποπτεία».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ