ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Χαλυβουργική: Κινητοποιήσεις ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία

Στη Βουλή κατέθεσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου την ανακοίνωση των εργαζομένων για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας

Σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, η εργοδοσία της Χαλυβουργικής έχει καλέσει σε διαβούλευση το επιχειρησιακό Σωματείο, με θέμα την εκ περιτροπής εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων.

Μετά τη διαβούλευση έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ενώ ήδη έχει παρθεί απόφαση για δίωρη στάση εργασίας από 9πμ.-11πμ. και συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού, στο ύψος του εργοστασίου.

Στη Βουλή κατέθεσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου την ανακοίνωση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής ΑΕ για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας

Χαλυβουργική: Κινητοποιήσεις ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία
Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η βουλευτής Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά με την Ανακοίνωση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής ΑΕ, οι οποίοι εκφράζουν κραυγή αγωνίας, μετά και την πρόσφατη απόφαση για εφαρµογή εκ περιτροπής εργασίας στους εναπομείναντες 170 εργαζομένους της επιχείρησης. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την κατάθεση της Αναφοράς προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης& Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέλησε να μεταφέρει το αίτημα των εργαζομένων, ζητώντας από την αρμόδια Υπουργό ενημέρωση για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί με σκοπό την προστασία των εργαζομένων.

Κ.Ο. ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ- ∆ΗΜΑΡ
Αθήνα, 24/9/2018
ΑΝΑΦΟΡΑ Προς: Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης& Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Προστασία εργαζομένων Χαλυβουργικής ΑΕ»

Σας διαβιβάζουμε την από 21.9.2018 Ανακοίνωση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής ΑΕ, οι οποίοι δικαιολογημένα εκφράζουν κραυγή αγωνίας, μετά και την πρόσφατη απόφαση για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας στους εναπομείναντες 170 εργαζομένους της επιχείρησης. Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε με σκοπό την προστασία των εργαζομένων.

Η Βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου

Θυμίζουμε εδώ πως οι εργαζόμενοι στην «Χαλυβουργική ΑΕ» λαμβάνουν μέχρι στιγμής επίδομα διαθεσιμότητας απο τον ΟΑΕΔ

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το υπουργείο Εργασίας και αφορά όσους εργαζόμενους της εταιρίας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και παραμένουν άνεργοι κατά τη διάρκεια αυτής. Το ποσό που λαμβάνουν αντιστοιχεί στο 30% του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων, που έλαβαν τους δύο τελευταίους μήνες που εργάστηκαν στην επιχείρηση υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ