ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Χαϊδαρι: Οχι απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη μείωση των δημοτικών τελών

Αφορά μείωση δημοτικών τελών σε ανέργους, καταστήματα κάτω των 100τμ αλλά και νέες επιχειρήσεις

Με το υπ αριθμόν 99879/32205 / 15-11-2018, έγγραφό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς το Δήμο Χαϊδαρίου, απορρίπτεται άλλη μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών, αναφέρει σε σχετική του ενημέρωση ο Δήμος . ‘’Μετά την άρνηση μείωσης δημοτικών τελών σε ανέργους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε και τις μειώσεις που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για καταστήματα κάτω των 100τμ και σε νέες επιχειρήσεις με έδρα το Χαϊδάρι.
Αυτό αποδεικνύει την πολιτική κατεύθυνση και της σημερινής κυβέρνησης, η οποία παρέχει απλόχερα φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες, στέλνοντας το λογαριασμό για εξόφληση στα συνήθη υποζύγια (εργαζόμενους, ανέργους, μικροεπαγγελματίες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα). Αποδεικνύεται γι’ άλλη μία φορά ότι, παρόλη την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για ελάφρυνση συγκεκριμένων κατηγοριών όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, ο ασφυκτικός έλεγχος της τοπικής διοίκησης από το κράτος έχει ως στόχο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων και κατευθύνσεων πάντα στα πλαίσια που ορίζουν οι θεσμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Στα πλαίσια τους αυτά δεν προβλέπεται καμία απολύτως ελάφρυνση και παροχή για τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες (ΕΒΕ) και τα λαϊκά στρώματα.
‘’ Η Δημοτική Αρχή στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι: ‘’θα σταθεί στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων, για την ουσιαστική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό των Δήμων, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν έργα υποδομής και βελτίωσης των συνθηκών ζωής στην πόλη μας καθώς και οικονομική ελάφρυνση για όλους τους δημότες. Θεωρούμε ότι κάθε συνδημότης μας θα σταθεί αλληλέγγυος και συμμέτοχος στην προσπάθεια μας αυτή.’’

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ