ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση των δήμων μέσω του ΤΠΔ για αναπτυξιακά έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Χρηματοδότηση των δήμων μέσω του ΤΠΔ για αναπτυξιακά έργα της Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΣυνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δανείων ΟΤΑ Γ. Κουλτούκη, είχε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη  και τον πρόεδρο της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ Σ. Χιονίδη. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν χρηματοδότηση των αναπτυξιακών έργων των Δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω μιας αναπτυξιακής τραπεζικής διαδικασίας η οποία μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την επενδυτική ανασυγκρότηση των Δήμων της χώρας μας.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Πράσινου Ταμείου, για το οποίο ζητούμε την επαναφορά του ποσοστού κατανομής εσόδων στο 10%, κυρίως για έργα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.

Επίσης ετέθη το θέμα της εξαίρεσης από το άρθρο 264 του Ν. 3852/10 για τους Δήμους που χρηματοδοτούν κυρίως έργα εξοικονόμησης ενέργειας μειώνοντας το λειτουργικό τους κόστος.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ημερίδα που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR) τις 23 Ιουνίου 2015 στην Παλαιά Βουλή, με θέμα: «Τα Οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό τους περιβάλλον».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ