ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Ταραντίλης: Η τεχνητή νοημοσύνη όπλο στη μάχη κατά των ανισοτήτων

Δηλώσεις στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

«H Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί έναν ευφυή βοηθό του ανθρώπου που μπορεί συνεισφέρει στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων» υποστήριξε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,Χρήστος Ταραντίλης.

Στην τοποθέτησή του εξήγησε, μέσω της χρήσης παραδειγμάτων από τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση και τον τομέα της υγείας, ότι η ΤΝ απελευθερώνει τον άνθρωπο από τη διεκπεραίωση καθημερινών χρονοβόρων διαδικασιών, δίνοντάς του τη δυνατότητα να λειτουργήσει περισσότερο ως άνθρωπος – εστιάζοντας σε δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη, η δημιουργική επίλυση προβλημάτων, η συνεργασία, η επικοινωνία, η προσαρμοστικότητα- και λιγότερο ως μέτρια μηχανή.

Στη συνέχεια, ο κ. Ταραντίλης επικεντρώθηκε στους τρόπους που μπορεί η ΤΝ να χρησιμοποιηθεί στην πράξη για την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας καθώς και κατά του Covid-19 απαντώντας σε ζητήματα όπως ποιοι ασθενείς διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο δεδομένης της νόσου, πώς πρέπει να κατανεμηθούν οι διαθέσιμοι πόροι του συστήματος υγείας (όπως αναπνευστήρες, κλίνες ΜΕΘ, προστατευτικός εξοπλισμός) για να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους στη χώρα, πώς θα διαχειριστούμε τις μεγάλες αναμονές πολιτών με συμπτώματα στις τηλεφωνικές γραμμές των νοσοκομείων, πώς θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ανέπαφα η ανίχνευση πιθανών ασθενών ακόμα και μέσα στο πλήθος, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα bots ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του covid και πώς θα ελαχιστοποιήσουμε θέματα προκατάληψης στην ΤΝ.

Τέλος, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ επεσήμανε ότι η ΤΝ αποτελεί έναν ευφυή βοηθό του ανθρώπου που μπορεί συνεισφέρει σημαντικά στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, λόγω των εξατομικευμένων λύσεων που προτείνει ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

Τη συζήτηση διηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ