ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Χτύπημα στο παρεμπόριο άγριων πτηνών στην Ελευσίνα

Κατάσχεση 500 πουλιών και μέσων σύλληψης άγριων πτηνών μετά απο έφοδο σε σπίτι

Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης για δεκάδες άγρια πουλιά που έμπορος κρατούσε παρανόμως αιχμάλωτα καταγγέλλει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Τα πτηνά κατασχέθηκαν στις 6 Νοεμβρίου σε σπίτι στην Ελευσίνα της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας σε έλεγχο που έκανε σε διερχόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Ασπροπύργου βρήκε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας  SUZUKI πολλά άγρια πουλιά.

Οι άντρες της ΔΙΑΣ ειδοποίησαν αμέσως τη Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ’ΚΟΣΕ και τη δασική υπηρεσία. Στο σημείο έφτασε ομάδα πέντε Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και δασικοί υπάλληλοι από το Δασονομείο Αιγάλεω και το Δασονομείο Ελευσίνας.
Μέσα στο αυτοκίνητο επέβαιναν δυο άτομα γνωστά στις αρχές αφού είχαν καταδικαστεί για παράνομη σύλληψη και εμπορία άγριων πτηνών πριν δύο χρόνια.
Με την παρουσία εισαγγελέα έγινε έφοδος στα σπίτια των δυο αυτών ατόμων όπου βρέθηκαν :
  • Περισσότερα από 500 άγρια πτηνά μερικά από τα οποία είναι σπάνια
  • Περισσότερα από τριάντα δίχτυα τύπου ΑΡΑΧΝΗ
  • Ξόβεργες
  • Ηχομιμητικές συσκευές
  • Κυνηγετικά όπλα, τα οποία ήταν παραποιημένα
  • Παγίδες για σύλληψη άγριων πτηνών.
Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και θα περάσουν αυτόφωρο.
Κατασχέθηκαν όλα τα μέσα σύλληψης άγριων πτηνών, τα όπλα, οι ηχομιμητικές συσκευές και τα άγρια πτηνά θα μεταφερθούν στην ΑΝΙΜΑ για τις πρώτες βοήθειες και μετά θα απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.


Η ΑΝΙΜΑ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής

«Μεγάλη κατάσχεση χτες, σε σπίτι παράνομου έμπορου, με πρωτοβουλία των δασονομείων Αιγάλεω και Ελευσίνας, τη συνδρομή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και της Αστυνομίας. Περισσότερα από 500 πουλάκια μεταφέρθηκαν στην ΑΝΙΜΑ, τα πιο πολλά σε άθλια κατάσταση και θα πρέπει να μείνουν καιρό για να στρώσουν. Βρέθηκαν επίσης πολλά νεκρά πουλάκια και κατασχέθηκαν πολλά σύνεργα παγίδευσης. Θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση. Αυτό που για άλλη μια φορά μας σόκαρε είναι η απίστευτα άθλια και βρώμικη κατάσταση των κλουβιών στα οποία κρατούνταν αιχμάλωτα αυτά τα όμορφα πλάσματα….».

Τα άγρια πουλιά πωλούνται είτε για το κρέας τους ως… μεζές ή για το κελάηδισμα τους αν είναι ωδικά.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ