ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Χωματερή με επικίνδυνα απόβλητα σε εταιρία στον Ασπρόπυργο

Διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση στο έδαφος διαφόρων αποβλήτων - συνελήφθη ένας 66χρονος

Μία παράνομη χωματερή μέσα στην οποία υπήρχαν και επικίνδυνα απόβλητα, εντόπισαν αστυνομικοί σε περιφραγμένο οικόπεδο έκτασης δέκα στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο.

Επθεωρήτές περιβάλλοντος και αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έκαναν έλεγχο στο οικόπεδο και βρέθηκαν μπροστά στην παράνομη χωματερή.

Σημειώνουμε εδώ πως η ίδια εταιρία είχε ελεγχθεί και πριν απο περίπου 2 μηνες, χωρίς όμως να έχει συμμορφωθεί με τον νόμο Προστασίας του Περιβάλλοντος

Στην αυτοψία που διενεργήθηκε απο τους υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος παρουσία της διευθύντριας επιθεωρητών κας Σόνιας Ελευθεριάδου, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση στο έδαφος διαφόρων αποβλήτων.

Μέσα στο υπαίθριο περιφραγμένο οικόπεδο έκτασης δέκα στρεμμάτων υπήρχαν διάσπαρτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες διάφορα στερεά απόβλητα, μεταξύ των οποίων πλαστικά, μπάζα, καλώδια, μεταλλικοί κύλινδροι, στρώματα καθώς και ένα σκουριασμένο όχημα.

Επίσης, στο έδαφος εντοπίσθηκαν απόβλητα ορυκτέλαιων καθώς και συσκευασίες επικίνδυνων υλικών.

Τα στερεά απόβλητα και τα επικίνδυνα υγρά και έλαια ήταν ανεξέλεγκτα στην άτυπη χωματερή, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θέτοντας σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 66χρονο που ήταν προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, για παράβαση του νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ αναζητήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο 28χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, εναντίον του οποίου σχηματίζεται δικογραφία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ