ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφισμα κατά της φημολογούμενης κατάργησης Α.Τ. εξέδωσε το Δημ. Συμβούλιο Φυλής

dimarxeio fylis 1Ψήφισμα κατά την κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Φυλής εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Μαΐου.

Εισηγούμενος το θέμα ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ανέφερε στο Σώμα τα εξής:  Από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου κι από Ερωτήσεις Βουλευτών πληροφορούμαστε ότι, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, τίθεται ζήτημα κατάργησης ενός εκ των δύο Αστυνομικών Τμημάτων που λειτουργούν στο Δήμο Φυλής, δηλαδή των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου και του αντιστοίχου Τμήματος Ασφαλείας.
Ως εκ τούτου εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος:
ΨΗΦΙΣΜΑ 
-Η παραμονή των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και των αντίστοιχων Τμημάτων Ασφαλείας είναι αδιαπραγμάτευτη για το Δήμο Φυλής.
-Κάθε μια από τις περιοχές Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου έχει αυξημένη ανάγκη αστυνόμευσης, λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικών και άλλων συνθηκών που επικρατούν στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και λόγω της υψηλής παραβατικότητας που εκδηλώνεται με μαζικές αγοραπωλησίες ναρκωτικών και όπλων, διακεκριμένες κλοπές, διαρρήξεις, οπλοχρησία, οπλοφορία, οπλοκατοχή και άσκηση σωματικής βίας.
-Ο Δήμος Φυλής έχει συνεισφέρει στην υπόθεση της διατήρησης των Αστυνομικών Τμημάτων προσφέροντας δωρεάν το μίσθωμα του κτιρίου που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου και διαθέτοντας δύο περιπολικά τύπου τζιπ στα εν λόγω Αστυνομικά Τμήματα.
Επίσης στηρίζει, καθημερινά, τη λειτουργία των δύο Τμημάτων με αναλώσιμα, γραφική ύλη, συντήρηση και οτιδήποτε του ζητηθεί από τους Διοικητές, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της αμοιβαίας προσπάθειας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής.
– Η τυχόν κατάργηση του ενός από τα δύο Αστυνομικά Τμήματα θα οδηγήσει, αυτόματα, στη γκετοποίηση της συνοικίας από την οποία θα απομακρυνθεί, με πολύ σοβαρές συνέπειες για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.
Σημειωτέον ότι η χωροθέτηση των Αστυνομικών Τμημάτων έγινε, στο παρελθόν, με στόχο να αποφευχθεί η γκετοποίηση των συγκεκριμένων περιοχών και κατ’ επέκταση του Δήμου Φυλής.
-Η παραμονή και λειτουργία των δύο Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της δημόσιας Τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, που αποτελούν προϋποθέσεις για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών από την Αυτοδικοίκηση και την Κεντρική Διοίκηση.
Τι ζητά επιτακτικά ο Δήμος  
-Τη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και των αντίστοιχων Τμημάτων Ασφαλείας σύμφωνα με τα οργανογράμματά τους. Να σταματήσει η αποδυνάμωσή τους με διάθεση του προσωπικού τους για τη φύλαξη του ΧΥΤΑ και του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας και τη λήψη μέτρων Τάξης εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Φυλής.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ