ΤΟΠΙΚΑ

Ωριμες οι μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, ύψους 12.330.000 ευρώ

Με νωπή σχεδόν τη δραματική εμπειρία στη Μάνδρα Αττικής, όπου δεκάδες πολίτες χάθηκαν στους χειμμάρους λάσπης, η Περιφέρεια Αττικής, υπό τη νέα διοίκηση του Γιώργου Πατούλη «τρέχει» με ταχύτητα τις διαδικασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής. 

Ηδη, ο Περιφερειάρχης Αττικής έστειλε επιστολή προς τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία ζητά τη χρηματοδότηση με 12.330.000 ευρώ, δέκα ώριμων μελετών, που αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική.

Το αίτημα της Περιφέρειας βασίζεται στις προτεραιότητες που δίνει για τη προγραμματική περίοδο 2012 -2027 και αφορά σε ώριμες μελέτες, οι οποίες κρίνεται απαραίτητο να χρηματοδοτηθούν σε αυτό το στάδιο με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής. Σχετικά με το αίτημα, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας με «αιχμή της πολιτικής και του στρατηγικού μας σχεδιασμού, την πρόληψη.

Με δεδομένη τη σημασία ενίσχυσης των αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική, η πρόταση χρηματοδότησης αφορά σε έργα σε όλο το λεκανοπέδιο τα οποία θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα επτά μεγάλα που θα υλοποιηθούν στην Αττική με πόρους που έχουν ήδη εξασφαλιστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

Η χρηματοδότηση των 10 μελετών οριοθέτησης και τοπικής διευθέτησης τμημάτων ποταμών ή ρεμάτων όπως : Φασιδέρι στο Κρυονέρι, Ροδόπολης (σε Σταμάτα – Αμυγδαλέζα), Γιακουμή, Ν. Περάμου και Λούτσας στο Θριάσιο, Καμάρας. Επίσης σε μέρος , του χειμάρρου Αγίας Παρασκευής, αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Μεγαρέων και στη Ν. Αττική (Αγ. Μαρίνα, Λαγονήσι) σε περιοχές της Νότιας Αττικής, στην ορεινή λεκάνη του χειμάρρου Σαρανταποτάμου και του ποταμού Ασωπού στις περιοχές Ωρωπού -Συκάμινου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ