ΤΟΠΙΚΑ

Ωφελούνται νοικοκυριά σε Βίλια και Ασπρόπυργο – 13εκ. ευρώ επιστροφή απο τη ΔΕΗ.

deh 1ΠΟΣΟ ύψους 13 εκατ ευρώ προβλέπεται ότι θα επιστρέψει η ΔΕΗ στους καταναλωτές που κατοικούν στις 272 περιοχές που έχουν εγκατασταθεί αιολικά πάρκα σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΚΑ .Στη λίστα με τις περιοχές όπου θα κατανεμηθούν τα χρήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται δύο δήμοι της Δυτικής Αττικής, ο δήμος Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Γ. Μανιάτης : «Για πρώτη φορά θα γίνει επιστροφή χρημάτων σε περίπου 100.000 δικαιούχους . Μεσοσταθμικά θα δοθούν από 100 ως 400 ευρώ στα σπίτια οικισμών που διαθέτουν αιολικά πάρκα»

Αναφορικά με το θέμα αυτό ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε: «Για πρώτη φορά στην Ιστορία της ΔΕΗ αντί να χρεώνονται, θα πιστώνονται οι οικιακοί καταναλωτές των 272 χωριών της χώρας όπου έχουν εγκατασταθεί αιολικά πάρκα. Θα κατανεμηθεί ένα συνολικό ποσό άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί την αθροιστική αξία των ετών 2011, 2012, 2013. Με την επιστροφή αυτή ανταποδίδεται σε κάθε νοικοκυριό ένα ποσό που να συμβολίζει την ανταπόκριση της κοινωνίας και του εθνικού ηλεκτρικού συστήματος στην όποια επιβάρυνση έχει υποστεί. Σχεδόν διπλάσιο ποσό αποδίδεται επιπροσθέτως και στους δήμους όπου ανήκουν οι δημοτικές αυτές ενότητες. Με την ευκαιρία αυτή, κάνω έκκληση προς τους δημάρχους, υλοποιώντας την πραγματική βούληση του νομοθέτη, να αξιοποιούν τα ποσά αυτά που τους αποδίδονται σε παρεμβάσεις αποκλειστικά στις ίδιες τις δημοτικές ενότητες που φιλοξενούν τις ΑΠΕ για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης. Τα συνολικά 35 εκατ. ευρώ για τα τρία τελευταία έτη αποδίδονται στους κατοίκους των 272 αυτών χωριών και μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση, αλλά ταυτόχρονα και μια καλή ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών».

pinakas deh

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ