ΤΟΠΙΚΑ

«Όργιο» παρατυπιών στις μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων

dimosioΈλεγχος για « μαιμού» δικαιολογητικά και κατά την πρόσληψη παραίτηση ή συνταξιοδότηση Ο στόχος του νέου ν/σ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Όργιο» παράνομων νομιμοποιήσεων στο δημόσιο δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που κάνουν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης αφού δεκάδες μετατροπές συμβάσεων παρουσιάζουν «προβλήματα» που αφορούν κυρίως στον προαπαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα αφορούν στον προαπαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας και στη γνησιότητα δικαιολογητικών.Σε ορισμένες υπηρεσίες οι περιπτώσεις παρατυπιών στις μετατροπές των συμβάσεων δεν είναι απλά μια και δυο αλλά πολλές περισσότερες.

Οι δήμοι που αναφέρονται στους ελέγχους Τα πλέον σοβαρά κρούσματα εντοπίζονται στον δήμο Ρεθύμνου, στον δήμο Ασπροπύργου , στο υπουργείο Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα:α) Στον δήμο Ρεθύμνου: Από τον έλεγχο 98 συμβάσεων έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε 68 περιπτώσεις β) Στο δήμο Ασπροπύργου: Σε 420 συμβάσεις υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα στο 30% αυτών γ) Στο Υπουργείο Πολιτισμού: Εντοπίζονται παρατυπίες σε περισσότερες από 480 νομιμοποιήσεις από το σύνολο των 1.720 φακέλων που εξετάζονται. δ) Στον δήμο Αθηναίων: Εχουν εντοπιστεί 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, εκ των οποίων οι 35 ήδη απολύθηκαν. Για τους υπολοίπους 28 βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ.

Οι τοποθετήσεις στο πρόσφατο Δ.Σ. Ασπροπύργου

Σημειώνουμε εδώ ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ασπροπύργου, ο δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου ανέφερε στο Σώμα ότι θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία για το θέμα. ‘’Δεν ωφελούν βιαστικές κινήσεις, καθώς η κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε βαθύ έλεγχο σε όλο το Δημόσιο’’.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ