ΤΟΠΙΚΑ

Όχι μπάζα του Μετρό στο Μελετάνι – Κατηγορηματικά αντίθετος στη μεταφορά τους ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας

0022 2Πολύ σημαντική είναι η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. Μάνδρας – Ειδυλλίας την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το επιχειρούμενο μπάζωμα στην τοποθεσία Μελετάνι. Ως γνωστόν, η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος ταφής απορριμμάτων. Όλοι θυμόμαστε εξξάλου τους αγώνες των κατοίκων και της δημοτικής αρχής που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν τελικά αυτά τα σχέδια στα χαρτιά. Η ίδια όμως απειλή έρχεται ξανά στο προσκήνιο με την απόφαση της κεντρικής διοίκησης να μεταφερθούν μπάζα από τη διάνοιξη της Γραμμής 3 του Μετρό στην περιοχή Μελετάνι.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη στην τοποθέτησή της υπενθύμισε ότι όντως αυτή η περιοχή είχε χαρακτηρισθεί, αλλά με αγώνες οι κάτοικοι της πόλης απέτρεψαν τον κίνδυνο υποβάθμισής της. Εντούτοις, συνέχισε η κ. Κριεκούκη ‘’ Εμείς, δεν είχαμε καμία ενημέρωση από κανέναν φορέα για την απόφαση να μεταφερθούν μπάζα του Μετρό στο Μελετάνι, ενώ σε σύσκεψη που συγκλήθηκε για το θέμα ειπώθηκε ότι η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου είχε ενημερωθεί’’. Κατόπιν, στην ομιλία της η δικήγόρος του Δήμου ανέφερε πως το πιο σημαντικό για το εν λόγω έργο είναι ότι δεν προβλέπονται περιβαλλοντικοί όροι άρα δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος. Επεσήμανε δε ότι το έργο θα διαρκέσει πέντε χρόνια κι η μεταφορά προς το Μελετάνι θα γίνεται από 300 φορτηγά ημερησίως, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο της πόλης αλλά και γενικότερα. Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κολοβέντζος δήλωσε πως τώρα γίνεται η αρχή για να λυθεί το πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι στο χέρι του Δήμου να πραγματοποιηθεί με σωστό τρόπο η εναπόθεση των μπαζών και η διαμόρφωση του χώρου. Απαντώντας σε αυτή τη δήλωση η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη υπογράμμισε ότι ο τρόπος εκτέλεσης του έργου στερεί κάθε δυνατότητα ελέγχου από τον Δήμο και τόνισε πως ουδείς ακόμη έχει πάρει θέση ως προς τους προβληματισμούς των κατοίκων της πόλης, παρά τα έγγραφα και τις αντιρρήσεις του Δήμου.

Στη συνέχεια, η κα. Κριεκούκη είπε χαρακτηριστικά: ‘’ Είναι δυνατόν να μην μας απασχολεί η διέλευση 300 φορτηγών ημερησίως από τον ιστό της πόλης;’’ και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση σε μια πολιτική απόφαση. Έθεσε τέλος το ερώτημα αν ο δήμος Μάνδρας έχει ανάγκη ένα έργο σαν κι αυτό. Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Αθ. Πανωλιάσκος αναφέροντας πως η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι σκουπιδότοπος, έχει χαρακτηρισθεί σαν χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι ευκαιρία να κλείσουν οι τρύπες με μπάζα, ώστε να επανέλθει ο χώρος στην αρχική του μορφή. Από την πλευρά του ο κ. Μπ. Θεοδώρου τόνισε ότι πρέπει όλοι μαζί να ζητήσουν την κατάργηση του Νόμου που χαρακτηρίζει την περιοχή χώρο εναπόθεσης αποβλήτων. Ύστερα από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων το Σώμα προχώρησε σε ψηφοφορία αρνούμενο οποιαδήποτε εναπόθεση μπαζών στο Μελετάνι. Την απόφαση ψήφισαν σύσσωμη η πλειοψηφία καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κανάκης, Σαμπάνης και Τόρος από την αντιπολίτευση.

Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ