ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Όχι στα παροπλισμένα πλοία στον κόλπο της Ελευσίνας βροντοφώναξαν δήμος και φορείς σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση εν αναμονή της συνάντησης με τον Υπουργό

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τα παροπλισμένα πλοία και για τον κόλπο της Ελευσίνας, πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί ο Δήμος Ελευσίνας μαζϊ με φορείς της πόλης, ενώ ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μεταφέρουν όλες τις απόψεις στον Υπουργό και τον Υφυπουργό και να επακολουθήσει συνάντηση μαζί τους.

Η δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα είναι σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση, υποστηρίζοντας για ακόμα μια φορά πως «τα βήματα βελτίωσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος της πόλης όπως αυτά αποτυπώθηκαν σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, δεν πρέπει να ματαιωθούν». Τονίζει δε ότι, «η αγκυροβόληση παροπλισμένων πλοίων στον κόλπο της Ελευσίνας θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη θάλασσα και θα αναστρέψει μια αργή αλλά ευεργετική διαδικασία καθαρισμού των θαλάσσιων υδάτων.

Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την εποχή που ο κόλπος της Ελευσίνας φιλοξενούσε 435 πλοία. Αρκετά από αυτά κατέληξαν σε ναυάγια που ρυπαίνουν τον κόλπο της Ελευσίνας μέχρι και σήμερα, ενώ οι αρμόδιοι φορείς αδυνατούν να προχωρήσουν στην ανέλκυσή τους» και ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς (Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας και Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας) να σταματήσουν άμεσα την αγκυροβόληση παροπλισμένων πλοίων και στα τρία αγκυροβόλια του κόλπου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ