Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και οι θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν σύμφωνα με την ΕΜΥ:

– Τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

– Το Σάββατο (26-09-2020):

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.
Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη Δευτέρα (28-09-2020) εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Πτώση της θερμοκρασίας

Κατά τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Meteo, ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα το Σάββατο κινούμενο ανατολικά, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο, η θερμοκρασία στο Ιόνιο και στα βόρεια, δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 31 με 33 βαθμούς. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας κατά τόπους στα βόρεια τμήματά της τους 34 βαθμούς.

Την Κυριακή, η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 30 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 24 με 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τους 24 στο Ιόνιο και τους 28 βαθμούς στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σε σχέση με την μέση θερμοκρασία των ετών 1979 – 2010, οι θερμοκρασίες που αναμένονται την Κυριακή στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι τέσσερις έως έξι βαθμούς χαμηλότερες.

Υπενθυμίζεται πως σε κλοιό προβλημάτων παραμένουν περιοχές της Καρδίτσας μία εβδομάδα μετά το πέρασμα του «Ιανού».

Την Πέμπτη, η νέα κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα άφησε πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα και ξεριζωμένα δέντρα. Επίσης, μία 32χρονη τουρίστρια τραυματίστηκε στην Ηλεία, όταν δένδρο έπεσε, λόγω της κακοκαιρίας, πάνω στη σκηνή στην οποία διέμενε σε κάμπινγκ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο