Ανοιχτή Διαβούλευση Στην Ελευσίνα, Για Την Τριμερή Ενεργειακή Διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄
Ανοιχτή Διαβούλευση Στην Ελευσίνα, Για Την Τριμερή Ενεργειακή Διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Την ανάγκη διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, ώστε η υλοποίηση του Ευρασιατικού Διασυνδετήριου Αγωγού (EuroAsia Interconnector), που θα διέλθει και από την Δυτική Αττική να αποτελέσει υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης, για κάθε δραστηριότητα στην περιοχή, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου στην ανοιχτή διαβούλευση για το θέμα που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα.

Η διαβούλευση έγινε με την παρουσία του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, του δημάρχου Ελευσίνας και φορέων της περιοχής. Πρόκειται για τριμερή συνεργασία ηλεκτρικής διασύνδεσης των ενεργειακών συστημάτων Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας με υποθαλάσσιο και υπόγειο καλώδιο. Το έργο αποτελεί την ενεργειακή γέφυρα μεταξύ των δύο ηπείρων, με συνολικό μήκος διασύνδεσης 1.500 χλμ, δημιουργώντας ένα αξιόπιστο εναλλακτικό διάδρομο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης από ανανεώσιμες πηγές και από φυσικό αέριο, γι’ αυτό και θεωρείται ως ένα κορυφαίο έργο κοινού ενδιαφέροντος από την Ε.Ε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γ. Βασιλείου στο χαιρετισμό του, μετέφερε την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου για την συγκεκριμένη επένδυση. Επεσήμανε την σπουδαιότητα αυτής και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για την εθνική οικονομία και ειδικότερα για την Δυτική Αττική.

Ανοιχτή Διαβούλευση Στην Ελευσίνα, Για Την Τριμερή Ενεργειακή Διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ Ανοιχτή Διαβούλευση Στην Ελευσίνα, Για Την Τριμερή Ενεργειακή Διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Μοιραστείτε το άρθρο