Από Μεγάλη Τρίτη τα ραντεβού εμβολιασμού για τους 30 – 39 ετών

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Από Μεγάλη Τρίτη τα ραντεβού εμβολιασμού για τους 30 – 39 ετών

Τη Μεγάλη Τρίτη ξεκινάει η τηλεφωνική γραμμή εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέχεια της σχετικής προαναγγελίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς υπάρχει υψηλό απόθεμα αχρησιμοποίητων σκευασμάτων της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Κι αυτό, λόγω των ανησυχιών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, μετά τα δεκάδες περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασμούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49, ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του τηλεοπτικού μηνύματος για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι η νέα γραμμή θα προχωρήσει με ταχύτατη διαδικασία, καθώς στόχος είναι να απλωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το τείχος της ανοσίας.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, και ιδίως στις ευπαθείς ομάδες, να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά.

«Παρά την άψογη οργάνωση, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί».

Επανέλαβε δε, ότι «ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο, αλλά στην αρρώστια και στον πόνο». «Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2,6 εκατ. εμβολιασμοί, με περισσότερους από 774.000 πολίτες να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Μοιραστείτε το άρθρο