Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια – Τρεις νεκροί

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια – Τρεις νεκροί

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά σε εκκλησία, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έκαναν λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών.

Αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως μία γυναίκα έχει αποκεφαλιστεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νίκαια. Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας.

Κατά τον δήμαρχο Νίκαιας, Κριστιάν Εστροσί, ένα άτομο συνελήφθη μετά το περιστατικό, με τον ύποπτο να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ενώ πρόσθεσε πως ο ύποπτος ανέφερε τη φράση «Αλλάχου Άκμπαρ» και έκανε γνωστό πως στη Νίκαια πρόκειται να μεταβεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια διαπράχθηκε στη σκιά της δολοφονίας –σε επίθεση τζιχαντιστή στις 16 Οκτωβρίου- του Γάλλου καθηγητή ιστορίας, Σαμιέλ Πατί, ο οποίος είχε παρουσιάσει σκίτσα του Μωάμεθ κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υπερασπίστηκε την ελευθερία της έκφρασης μετά τη δολοφονία του καθηγητή.

Στον μουσουλμανικό κόσμο, πιστοί αντέδρασαν κατεβαίνοντας σε διαδηλώσεις εναντίον των δηλώσεων και της στάσης του προέδρου της Γαλλίας, ενώ σε πολλές χώρες έχουν αρχίσει εκστρατείες μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Κάλεσμα για μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων απηύθυνε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις σχέσεις Άγκυρας – Παρισιού να βρίσκονται σε κρίση, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Γάλλου προέδρου.

Ακολούθησε η δημοσίευση σκίτσου του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, στο οποίο απεικονίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, με την Άγκυρα να προαναγγέλλει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο