Γεωργιάδης: Άνοιγμα της εστίασης και μετά ο τουρισμός

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄
Γεωργιάδης: Άνοιγμα της εστίασης και μετά ο τουρισμός

O υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της πολύπαθης εστίασης, λέγοντας ότι εστιατόρια και καφέ μπορούν να ανοίξουν νωρίτερα από τον τουρισμό, δηλαδή, πριν τις 14 Μαΐου που ανοίγει τις πόρτες της η Νο.1 βιομηχανία της χώρας.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί του τουρισμού. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον staum;o ΣΚΑΪ. Ωστόσο κατέστησε σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, επεσήμανε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα θα είναι έτοιμη μέχρι τις 10 Μαΐου.

Σχετικά με το λιανεμπόριο δήλωσε πως γίνεται αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταχθεί στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό ενδεχομένως τη Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS στο 13032 των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside.

Μοιραστείτε το άρθρο