Δήμος Ασπροπύργου: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά μέσω Διαδικτύου

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Δήμος Ασπροπύργου: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά μέσω Διαδικτύου

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ» συμμετέχει μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, στο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγής Υγείας για Παιδιά», την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00, το οποίο τελείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού  Συλλόγου  Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, μέσω  της πλατφόρμας «zoom», ενώ η υλοποίησή του πραγματοποιείται  με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση) με θεματολογία «ΚΑΠΝΙΣΜΑ».

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα. Το πρόγραμμα αποτελείται από επτά θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα: Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά, Ατυχήματα, Παχυσαρκία, Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα, Εμβολιασμοί Εφήβων.

Στόχος του προγράμματος είναι η  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί) που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  ή και να ενημερωθούν εγκαίρως και να προετοιμαστούν ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους, με γνώμονα πάντοτε την Πρόληψη.

Βήματα εγγραφής και παρακολούθησης του σεμιναρίου:

Παρακαλείσθε όπως αποστείλετε τα προσωπικά σας στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο) στο email: kentrokoinotitas@aspropyrgos.gr  ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2105575596, έως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 13:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με ανώτερο αριθμό συμμετεχόντων τους 100.

 

Μοιραστείτε το άρθρο