Δυτική Αττική: Ανάπτυξη με κανόνες και θέσεις εργασίας για τους νέους

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 5΄
Δυτική Αττική: Ανάπτυξη με κανόνες και θέσεις εργασίας για τους νέους

Με επιτυχία διεξήχθη την Πέμπτη το απόγευμα 27 Σεπτεμβρίου 2018, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου, στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου και αφορούσε: ”Η Ανάπτυξη του Θριάσιου Πεδίου- Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Νέες Θέσεις Εργασίας στη Δυτική Αττική”

Δυτική Αττική: Ανάπτυξη με κανόνες και θέσεις εργασίας για τους νέουςΣτο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, η αίθουσα κατακλύστηκε από κόσμο, για ένα ζήτημα σημαντικό για όλη τη Δυτική Αττική και τις περιοχές στο Θριάσιο Πεδίο.
Το ‘’παρών’’ έδωσαν τόσο ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, όπου στον χαιρετισμό του είπε πως είναι σημαντική στην τοπική οικονομία η παρουσία μεγάλων επιχειρήσεων, κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο για επενδύσεις στον Ασπρόπυργο, μια περιοχή φιλική προς αυτές. Ενώ, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες στην περιοχή, με ανάπτυξη για όλους και νέες θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής.
Η Σοφία Μαυρίδη, Δημοτική Σύμβουλος Ασπροπύργου, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου (Κ.Ε.Δ.Α.), Μέλος της Ε.Ν.Α. στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές του Δήμου που υποστηρίζουν εκατοντάδες κατοίκους αυτή την δύσκολη περίοδο και είπε πως οι επιχειρήσεις στον Ασπρόπυργο μπορούν να βοηθήσουν τους νέους της περιοχής για εξεύρεση εργασίας.
Ο Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) Νεκτάριος Καλαντζής αναφέρθηκε στις δράσεις της ΕΝΑ ανα την Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη συνεργασιών, προκειμένου να υπάρχουν αποτελέσματα για την κάθε τοπική κοινωνία ξεχωριστά. Ενώ είπε πως αυτοί που επιλέξαμε να μη φύγουμε στο εξωτερικό, παραμένουμε εδώ προσπαθώντας για μια καλύτερη Ελλάδα, για τις νέες γενιές και πως η Δυτική Αττική έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να κρατήσει στην περιοχή τους νέους ανθρώπους για να βρουν δουλειά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Θριάσιο Πεδίο.
Επίσης, τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Αττικής Θ. Μπούρας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών της περιοχής.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, όπου ανέφερε την παρουσία της εταιρείας Παπαστράτος στην περιοχή, με επενδύσεις των 300 εκατ. ευρώ, μαζί με νέες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της παραγωγής του προϊόντος IQOS, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία θα είναι κοντά στην τοπική κοινωνία και στον Ασπρόπυργο. Ο Nικόλαος Ροδόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος OnLine Data SA, ως επικεφαλής των Logistics μίλησε με νούμερα, για την Αγορά, τον κατακερματισμό της, τις προοπτικές της και τον διεθνή ανταγωνισμό. Ενώ ανέφερε την ανάγκη κινήτρων για ανανέωση του ελληνικού στόλου σε φορτηγά και βαρέα οχήματα, που είναι πολύ παλιός, με αποτέλεσμα και τους δρόμους να επιβαρύνουν, αλλά και μεγαλύτερη ρύπανση να προκαλούν.
Ο Γιάννης Κορωναίος, Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) μίλησε αναλυτικά για τις δράσεις των ΕΛΠΕ σε Θριάσιο Πεδίο και στον Ασπρόπυργο για σχολεία, πάρκα και δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσα στην πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Ο Ευάγγελος Σπαντιδάκης, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. (DIAKINISIS S.A.) αφού ανέφερε την ελληνική αγορά σε αποθηκευτικούς χώρους, με νούμερα, πρότεινε τη δημιουργία εξειδικευμένης σχολής που να δίνει πιστοποιητικά για εργαζόμενους που θα δουλεύουν στις αποθήκες και που εύκολα θα βρίσκουν έτσι εργασία στον κλάδο οι νέοι της περιοχής.
Ο Στέλιος Κατσαμάκης, Logistics-Commercial Director της εταιρείας Orphee Beinoglou International Forwarders S.A. αναφέρθηκε στον όμιλο και την παρουσία του στα Βαλκάνια, ενώ ανέλυσε τον κατακερματισμό της αγοράς και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, έχοντας ως βάση την ποιότητα των υπηρεσιών μεταφοράς και αποθήκευσης.
Ο Μανόλης Μπαλτάς, Μέλος του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ReDePlan A.E αναφέρθηκε στο χωροταξικό και τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και να προχωρήσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη γραφειοκρατία για αδειοδοτήσεις, επενδύσεις, οδικούς άξονες κλπ.
Ο Χρήστος Νικολούδης, Ιδρυτής & CEO Mantis Business Innovation μίλησε για τους νέους και το επιχειρείν μέσω των νεοφυών επιχειρήσεων, όπου παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ο Πάνος Μήτσιος, Chief Operations Officer TEKMON παρουσίασε μια τέτοια περίπτωση, που θα μπορούσε η τεχνολογία να βοηθήσει για έκτακτες ανάγκες.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Λαιμός και είχε χορηγό επικοινωνίας το Attica TV, ενώ υπήρξε και παρουσία των εκπροσώπων από τις τοπικές εφημερίδες της Δυτικής Αττικής.
Μοιραστείτε το άρθρο