Ελευσίνα : Υποβολή πρότασης για την δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄
Ελευσίνα : Υποβολή πρότασης για την δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η υποβολή πρότασης για την χρηματοδότηση μελέτης από το Πράσινο Ταμείο με αντικείμενο την δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Ελευσίνας.

Με την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο Δήμος να υλοποιήσει τον σχεδιασμό για ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου του με ηλεκτρικά οχήματα, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους. 

Επιπλέον, γίνεται ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να μπει η ηλεκτροκίνηση στην ζωή των δημοτών, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη ή σχεδιάζουν να προμηθευτούν ηλεκτρικά οχήματα, αξιοποιώντας σχετικές επιδοτήσεις και προγράμματα.

Τέλος τονίζουν πως «Ως Δήμος διεκδικούμε κάθε διαθέσιμη πηγή πόρων για έργα και υποδομές, προς όφελος των Δημοτών της Ελευσίνας και της Μαγούλας».

Μοιραστείτε το άρθρο