ΕΛΠΕ: Στις 6 Ιουλίου η απόφαση για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
ΕΛΠΕ: Στις 6 Ιουλίου η απόφαση για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Εκτακτη γενική συνέλευση έχουν συγκαλέσει τα Ελληνικά Πετρέλαια στις 6 Ιουλίου με βασικό θέμα τη σύναψη μνημονίου συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας για την από κοινού πώληση της συμμετοχής τους στον «Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου» (ΔΕΣΦΑ). Σημειώνεται πως τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35% του ΔΕΣΦΑ. Ανάλογη συμφωνία είχε υπογραφεί το 2013 για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ (35% ΕΛΠΕ, 31% ΤΑΙΠΕΔ) στην αζέρικη Socar αλλά η συμφωνία ακυρώθηκε το 2016.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ
Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας και μετά από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με αριθμό 1295 που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του της 12.6.2017, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» να μετάσχουν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, την 6η Ιουλίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο ακόλουθα θέματα  της Ημερήσιας Διάταξης:
1.      Παροχή ειδικής άδειας  σύμφωνα με το άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920 για τη σύναψη Μνημονίου  Συμφωνίας   μεταξύ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, του «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε»  και της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» αναφορικά με την από κοινού πώληση της συμμετοχής τους στον «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.»
2.      Τροποποίηση του ισχύοντος προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» αναφορικά με την χρονική διάρκεια απόκτησης από την Εταιρεία δικών της μετοχών κατά το άρθρο 16 κ.ν. 2190/1920, προς εξασφάλιση της δυνατότητας υλοποίησης του εναλλακτικού τρόπου άσκησης των δικαιωμάτων του προγράμματος με αγορά και διάθεση ιδίων μετοχών.
Μοιραστείτε το άρθρο