Εξαιρετικός Ολυμπιακός 2-2 την Τότεναμ

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Εξαιρετικός Ολυμπιακός 2-2 την Τότεναμ

Ο Ολυμπιακός μετά την εξαιρετική του εικόνα στα προκριματικά πιστοποίησε πως έχει ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη και με την χθεσινή του εμφάνιση απέναντι στην Τότεναμ για την πρεμιέρα του Champions League (2-2).

Οι «ερυθρόλευκοι» κοίταξαν στα μάτια την φιναλίστ της περασμένης περιόδου και παρότι βρέθηκαν πίσω με 0-2, το τελικό σκορ ίσως να τους αφήνει και απογοητευμένους που δεν έκαναν την ολική ανατροπή.

Η εικόνα των Πειραιωτών είναι αναμφίβολα έργο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς επί των ημερών του Πορτογάλου προπονητή οι επιδόσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι εντυπωσιακές.

Οι αριθμοί τα λένε όλα: Σε 19 ματς στην Ευρώπη με τον Μαρτίνς στον πάγκο, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Σε αυτά τα ματς, δε, έχουν σκοράρει 39 φορές και έχουν δεχτεί μόνο 15 γκολ.

Ακόμη πιο εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις τους στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου σε 10 ευρωπαϊκά ματς μετρούν 7 νίκες και 3 ισοπαλίες, δίχως ακόμη καμία ήττα (!) με γκολ 30-7. Μάλιστα στο διάστημα αυτό έχουν αντιμετωπίσει ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μίλαν, η Τότεναμ, η Ντιναμό Κιέβου ή η Μπέτις, καθώς και αξιόλογα μεγέθη όπως η Μπέρνλι, η Μπασακσεχίρ και η Κράσνονταρ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κερδίσει το 57,8% των ευρωπαϊκών του αγώνων στον πάγκο του Ολυμπιακού, με 26,3% ισοπαλίες και μόλις 15,7% ήττες.

Μοιραστείτε το άρθρο