Εξώδικο Γ. Τσουκαλά στον δημοσιογράφο Α. Πορτοσάλτε για την «ΠΙΤΣΟΣ»

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 6΄
Εξώδικο Γ. Τσουκαλά στον δημοσιογράφο Α. Πορτοσάλτε για την «ΠΙΤΣΟΣ»

Εξώδικη ειδοποίηση απέστειλε ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ κο Άρη Πορτοσάλτε αναφορικά με το θέμα της επένδυσης της ΠΙΤΣΟΣ στην Ελευσίνα.

Σε ανακοίνωση του ο κος Τσουκαλάς διαμαρτύρεται για την απουσία πολυφωνίας στην παρουσίαση του θέματος απο τον δημοσιογράφο.
Παρακάτω η ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Ελευσίνας:
Κύριε Πορτοσαλτε
Εδω και καιρό προσπαθώ για το θεμα της ΠΙΤΣΟΣ να φιλοξενηθούν οι απόψεις και το σκεπτικό της απόφασης του δημ Συμβουλίου εκείνης της περιόδου στην εκπομπή σας. Οφειλατε όποια κι αν ήταν η άποψή σας, να πληροφορήσετε τους ακροατές σας ως ένδειξη πλουραλισμου και πολυφωνίας και την άλλη άποψη. Πότε δεν πράξετε την αυτονόητη υποχρέωση σας. Τωρα πια με αποστολή εξωδικου οφείλετε να πράξετε, έστω και τώρα έστω και κατ αυτόν τον τρόπο το αυτονόητο.
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ
Του Γεωργίου Τσουκαλά του Κωνσταντίνου, πρώην Δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ελευσίνας, κατοίκου Ελευσίνας και επί της οδού Αλκιβιάδου αρ. 33Α ΤΚ 19200
ΠΡΟΣ
1. Την εταιρεία με την επωνυμία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», εδρεύουσας στο Πειραιά, και επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου και Φαλήρεως αρ. 2, με ΑΦΜ 998921252 όπως νόμιμα εκπροσωπείται
2. Του Άρη Πορτοσάλτε, δημοσιογράφου, κατοίκου ομοίως ως άνω
***********
Στη ραδιοφωνική εκπομπή του δευτέρου εξ υμών, την Τετάρτη 31.3.2021 αναπτύχθηκε ως θέμα η απόφαση της διοίκησης της εταιρίας ΠΙΤΣΟΣ, να μεταφέρει την έδρα εργασιών της από την Ελλάδα στη γείτονα χώρα Τουρκία.
Κατά την ανάπτυξη του ανωτέρω θέματος, σχολιάσατε πως υπεύθυνος για την φυγή της ΠΙΤΣΟΣ από την Ελλάδα, είμαι εγώ, ως πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας και προσκείμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήρα απόφαση να μην επιτρέψω να ανοίξει εργοστάσιο η εταιρία στην Ελευσίνα, επί της δημαρχίας μου και σε εμένα θα πρέπει να ανατρέξουμε για την αναζήτηση πολτικών ευθυνών.
Επειδή ο εν λόγω ισχυρισμός τυγχάνει απολύτως αβάσιμος, προσβλητικός της προσωπικότητας μου και κυρίως μηδενιστικός της συνεισφοράς μου στο Δήμο Ελευσίνας και τους δημότες του.
Επειδή το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, ο ν. 2328/1995, που επέκτεινε τις προβλέψεις του ν. 1178/1981 και στην ραδιοφωνία, ο πρόσφατος ν. 4779/2021, αλλά πάνω απ’ όλα η δημοσιογραφική δεοντολογία, επιβάλλουν την διασταύρωση των πληροφοριών και την εξασφάλιση της προβολής της αντίθετης άποψης υπό ίδιες συνθήκες με τον υπό αμφισβήτηση ισχυρισμό.
Επειδή η πραγματική αλήθεια για το θέμα της εγκατάστασης της Πίτσος στην πόλη της Ελευσίνας είναι η ακόλουθη:
« Η επένδυση της ΠΙΤΣΟΣ και ο Δήμος Ελευσίνας
1.Όταν η εταιρεία ΠΙΤΣΟΣ αποφάσισε να μεταφέρει τις δραστηριότητες του εργοστασίου της από τον Δήμο Ρέντη στην Ελευσίνα γνώριζε εκ των προτέρων ότι στο σημείο στο οποίο είχε αποφασίσει την μετεγκατάσταση απαγορεύονταν παρόμοιες λειτουργίες. Τις απαγόρευε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
2.Γι’ αυτό ακριβώς υπήρξε απόφαση του ΟΡΣΑ που τροποποιούσε τις χρήσεις στο συγκεκριμένο σημείο της επένδυσης επιτρέποντάς την. Όμως ο χώρος γειτνίαζε ή καλύτερα εφαπτόταν με το Θριάσιο Νοσοκομείο. Γι’ αυτό και η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντέδρασε σε μια προοπτική η οποία απαγόρευε στο νοσοκομείο να αναβαθμιστεί και να αυξήσει τη δυναμικότητα του σε κλίνες (σχετικό έγγραφο νοσοκομείου 92/26-10-2011)
3. Από την δημοτική Αρχή στη συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο προτάθηκαν χώροι οι οποίοι ανήκουν στα όρια της Ελευσίνας και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη επένδυση. Χώροι εγκεκριμένοι από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για να υποδεχθούν ανάλογες δραστηριότητες.
4. H απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου -και όχι του Δημάρχου- η οποία περιελάμβανε και σαφή αιτιολόγηση στην άρνησή της και εναλλακτική για την εγκατάσταση της δραστηριότητας πάρθηκε με 23 ψήφους υπέρ και 3 κατά και επομένως τάχθηκαν κατά της μετεγκατάστασης, παρατάξεις από όλα τα πολιτικά φάσματα και όχι μόνο η πλειοψηφική παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν ανήκει πολιτικά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ευρεία Δημοκρατική Αριστερά και απλώς υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, όχι βέβαια πως αυτό έχει σχέση με την απόφαση που πάρθηκε.
Στη διάθεση σας τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.»
Επειδή με σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία της πληρεξουσίας Δικηγόρου μου προς τον δεύτερο εξ ημών σας κάλεσα όπως αναγνώσετε την ως άνω παράθεση στην εκπομπή σας, προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά εσείς ουδέν πράξατε.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ
Εντονότατα για την όλως καταχρηστική και κατάφορα αντίθετη σε όσα επιβάλλουν τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη συμπεριφορά σας,
ΣΑΣ ΚΑΛΩ
Όπως άμεσα και σε κάθε περίπτωση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επίδοση της παρούσας ανακαλέσετε τα όσα δυσφημιστικά και προσβλητικά της προσωπικότητας μου, ελέχθησαν στην ανωτέρω εκπομπή του δεύτερου εξ υμών και προς αποκατάσταση της εικόνας μου αναγνώσετε την ως άνω παράθεση κατά αντίστοιχη ημέρα και ώρα, όπερ έλαβε χώρα η ως άνω προσβλητική αναφορά, κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης στην πληρεξούσια Δικηγόρο μου.
ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ
Θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διαφύλαξη των συμφερόντων μου.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε εκείνους στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες και αντιγράψει το πλήρες κείμενο της στην σχετική έκθεση επίδοσης.
Αθήνα, 15.04.2021
Η πληρεξούσια Δικηγόρος
Μοιραστείτε το άρθρο