Επεισόδια στην Πτολεμαΐδα – Συγκρούσεις πολιτών με ΜΑΤ κατά την επίσκεψη της Γεροβασίλη (video)

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Επεισόδια στην Πτολεμαΐδα - Συγκρούσεις πολιτών με ΜΑΤ κατά την επίσκεψη της Γεροβασίλη (video)

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στην Πτολεμαΐδα σήμερα, Τετάρτη, κατά τη διαμαρτυρία μερίδας πολιτών για την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, στην περιοχή για την ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanilife.gr, οι πολίτες συγκρούστηκαν με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρισκόταν από νωρίς εκεί και απέκλεισαν την περιοχή.

Διαδηλωτές ήρθαν σε συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να κάνουν και χρήση χημικών.

YouTube video

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «γερά-γερά στα χνάρια του Μελά» και «Τσίπρα προδότη», διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ένας πολίτης σοβαρά στο κεφάλι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας καθώς και ένας αστυνομικός.

YouTube video

«Ακραίοι κύκλοι» λέει η Όλγα Γεροβασίλη

Μετά τα επεισόδια η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας  kozanimedia τόνισε χαρακτηριστικά: «Ακραίοι κύκλοι που ήθελαν να εμπλουτίσουν ένστικτα που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία. Δεν τα κατάφεραν, ο λαός της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας τους γύρισε την πλάτη. Επιτέθηκαν με ό,τι μπορούσαν στους αστυνομικούς, έχουμε τρεις τραυματίες. Στοχευμένη και προαποφασισμένη η σύγκρουση».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανάρτησή της στο facebook είχε χαρακτηρίσει από την Τρίτη τους συγκεντρωμένους ως «ακροδεξιούς», κάνοντας λόγο ότι «ποντάρουν σε φασιστική εκτροπή».

Μοιραστείτε το άρθρο