Ημερίδα για θέματα οδικής ασφάλειας και αστικής προστασίας στον Δήμο Ελευσίνας

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Ημερίδα για θέματα οδικής ασφάλειας και αστικής προστασίας στον Δήμο Ελευσίνας

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν η ημερίδα με αντικείμενο την οδική ασφάλεια που φιλοξένησε ο Δήμος Ελευσίνας, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

Την εκδήλωση που διοργάνωσε η Αστυνομική Δ/νση Δυτικής Αττικής με θέμα «Η απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών και ειδικότερα των πεζών, μητέρων με παιδιά, ΑΜΕΑ και επισκεπτών της πόλης, τήρησης του Κ.Ο.Κ. αλλά και γενικότερα θέματα ασφάλειας στις πόλεις» παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συλλόγων. Από την ημερίδα εξήχθησαν χρήσιμα και διαπαιδαγωγικά συμπεράσματα, ενώ διατυπώθηκαν στοχευμένες παρατηρήσεις και προτάσεις στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων σε Ελευσίνα και Μαγούλα.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στην σημασία της ορθής διαπαιδαγώγησης των παιδιών λέγοντας πως «Οι γονείς, οι δάσκαλοι, οφείλουν να μιλήσουν στα παιδιά για την ασφαλή μετακίνηση στην πόλη, να τα εκπαιδεύν σωστά με απλά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Οφείλουμε όλοι να δείξουμε το παράδειγμα καθώς τα παιδιά κάνουν αυτό που βλέπουν». Αναφέρθηκε ακόμη στις δυσκολίες κίνησης στην πόλη των ευπαθών ομάδων όπως τα ΑΜΕΑ και οι μητέρες με καροτσάκι, επισημαίνοντας πως η νέα δημοτική αρχή θα δώσει άμεση προτεραιότητα στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.
Ακολούθησε παρουσίαση από αξιωματικούς της Αστυνομίας για θεμάτα οδικής ασφάλειας, προστασίας κατά την κίνηση οχημάτων και πεζών στην πόλη και στην ύπαιθρο, ενημέρωση για ποικίλες μορφές απάτης που τελευταία είναι δημοφιλείς καθώς και διατυπώθηκαν συμβουλές και μέτρα προστασίας των πολιτών.
Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ερωτήσεις από το κοινό, απαντήσεις από τους αρμόδιους και διατύπωση προτάσεων που συμπύκνωσε την ουσία όσων ακούστηκαν.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το δήμαρχο κ. Οικονόμου να επισημαίνει πως « με αφορμή την Πολιτιστική Πρωτεύουσα η πόλη και οι κάτοικοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία σε ό,τι αφορά στην κίνηση. Να γίνουμε Ευρωπαϊκή πόλη. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη λειτουργία της πόλης, τις υποδομές της. Η νέα δημοτική αρχή θα σταθεί δίπλα σας.
Είναι σημαντικό ότι άνοιξε ένας διάλογος και θα υπάρχει συνέχεια. Θα γίνουν νέες συναντήσεις, θα βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Υπάρχουν θέματα και θα δούμε πως θα συνεργαστούμε. Κάθε φορά θα προχωράμε και ένα βήμα».
Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας Ηλιόπουλος Γιώργος, οι αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Παππάς και Μίχας Μενέλαος, οι πρόεδροι των Συμβουλίων Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας και Μαγούλας Γιαννίκος Ιωάννης και Στάμου Σοφία αντίστοιχα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Εκ μέρους της στρατιωτικών αρχών: Σμήναρχος Δικελόπουλος Δημήτριος- εκπρόσωπος της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Αντισμήναρχος Ελένης Δημήτριος- εκπρόσωπος του διοικητή της 112 ΠΜ, Αστυν/κος Υποδ/ντης Ρεφειάδου Ευσαϊα – Διοικητής Α.Τ Ελευσίνας. Επίσης οι: Κακκοσαίος Ευάγγελος-πρόεδρος του Συλλόγου Α.μ.Ε.Α. Δυτικής Αττικής, Καλλιαντάς Κωνσταντίνος εκπρόσωπος του Α’ Συστήματος Προσκόπων Ελευσίνας, Καλυμνάκης Ιωάννης, υπεύθυνος της εκδήλωσης εκ μέρους του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου.
Μοιραστείτε το άρθρο