Η ώρα της απολογίας για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Η ώρα της απολογίας για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου που θα κρίνει την ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε χθες, Τετάρτη, βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης που μετά το μεσημέρι έχει κληθεί ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας να δώσει τη δική του εκδοχή για όσα του καταλογίζονται.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναμένεται, από ώρα σε ώρα, να εκδώσει το βούλευμα που θα κρίνει τις αιτιάσεις που διατύπωσε η υπεράσπιση του καλλιτέχνη με βασική στόχευση την ακύρωση του εντάλματος σύλληψής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αν θα ακυρώσει ή όχι τις δικονομικές πράξεις που κατέστησαν κρατούμενο τον καλλιτέχνη θα έχει εκδοθεί πριν τις 14:30, οπότε έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η απολογία του καλλιτέχνη .

Με την ένστασή του ο καλλιτέχνης στρέφεται κατά της ανακρίτριας για την οποία αναφέρει: «Η αβασάνιστη αποδοχή εκ μέρους τής ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης των διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων, αλλά σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στη μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Παράλληλα, βάζει στο στόχαστρό του και την Εισαγγελία, αναφέροντας πως υιοθέτησε τις καταγγελίες, χωρίς να ερευνήσει διεξοδικά το θέμα και ενώ από τις 11 Φεβρουαρίου, όταν ο ίδιος πληροφορήθηκε πως κατατέθηκε σε βάρος του μήνυση, είχε υποβάλει αίτηση ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις.

Ο καλλιτέχνης έχει αιτηθεί να εξεταστούν σήμερα από την ανακρίτρια τέσσερις συγκεκριμένοι μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον κ. Λιγνάδη τα πρόσωπα που πρότεινε να εξεταστούν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι κατά τις επίμαχες ημέρες που καταγγέλλεται ότι διέπραξε τους δύο βιασμούς που του αποδίδονται, τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015, δεν βρισκόταν καν στα σημεία που τον τοποθετούν στις καταγγελίες τους οι δύο παθόντες.

Ο Λιγνάδης θα παραδώσει στην ανακρίτρια υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ η απολογητική διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι πολύωρη και εξαντλητική.

Μοιραστείτε το άρθρο