Η Tesla “βάζει πόδι” στην Ελλάδα

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Η Tesla "βάζει πόδι" στην Ελλάδα

Με τη δημιουργία μιας εταιρείας και ενός γραφείου έρευνας και ανάπτυξης, η Tesla του Elon Musk έρχεται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η σύσταση της μονοπρόσωπης ΙΚΕ με την επωνυμία Tesla Greece, με έδρα το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος και διαχειριστή τον Werkman Stephan, ο οποίος με βάση τη σελίδα του στο Linkedin είναι EU Financial Director της Tesla Motors.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Ελλάδα επελέγη μεταξύ τριών άλλων χωρών τις οποίες εξέταζε ο αμερικανικός κολοσσός προκειμένου να δημιουργήσει γραφείο R&D.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο electrek.co, “η Tesla δημιουργεί ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ”. Ο ίδιος συμπλήρωσε, μιλώντας στο electrek.co, πως “η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες”.

Σημειώνεται πως τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla, είναι Έλληνες. Πρόκειται για τους κ.κ. Κωνσταντίνο Λάσκαρη, Κωνσταντίνο Μούρχα και Βασίλη Παπανικολάου. Βέβαια δεν είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν “επανδρώσει” την εταιρεία.

Γιατί στο ΤΕΠΑ Λεύκιππος

Το ΤΕΠΑ Λεύκιππος, το οποίο ιδρύθηκε από το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, είναι ένα από τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας σε Φυσικές Επιστήμες, με σκοπό να ενισχύσει τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, προσφέροντας υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, στήριξης νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων και επιστημονικό περιβάλλον συνεργασίας για ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Όπως αναφέρεται στον διαδικτυακό τόπο του Τεχνολογικού Πάρκου, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, με τα πέντε Ινστιτούτα του που καλύπτουν τους σημαντικότερους τομείς των θετικών επιστημών, διεξάγει έρευνα στην αιχμή της Επιστήμης και Τεχνολογίας και στοχεύει μέσω του ΤΕΠΑ Λεύκιππος να λειτουργεί ως φυτώριο τεχνοβλαστών και νεοφυών επιχειρήσεων, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο