Κλείνουν τα μεσάνυχτα περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ στην Αττική

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Κλείνουν τα μεσάνυχτα περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ στην Αττική

Νέα μέτρα για την Αττική, που δέχεται το βαρύτερο πλήγμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά είναi ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Όπως είπε κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό εάν δεν τα τηρούμε.

Στο πλαίσιο αυτό o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί (στην Αττική και στις υπόλοιπες επιβαρυμένες περιοχές). Σύμφωνα με τον ίδιο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα σημεία πώλησης καυσίμων.

Το μέτρο -όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς- θα ισχύει από αύριο έως τις 4 Οκτωβρίου. Πλέον, πρόσθεσε ο ίδιος, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μπορούν να ανοίγουν στις 5 το πρωί.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα ενός νέου lockdown ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως εφόσον τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς και αυτά που μπορεί να αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες δεν αποδώσουν, τότε αναγκαστικά θα οδηγηθούμε στο ύστατο μέτρο, την καραντίνα.

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό, τόνισε πως το δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικό, με πάνω από 300 κρούσματα καθημερινά, ενώ πρόσθεσε πως ο ιός παραμένει το ίδιο επικίνδυνος όσο και κατά το 1ο κύμα.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις παρεμβάσεις του σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, η Πλατεία Βάθης και η Πλατεία Αμερικής, ενώ ανέφερε πως η προσήλωση στη μάσκα αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για την αυτοπροστασία των πολιτών έναντι του κορωνοϊού.

Μοιραστείτε το άρθρο