Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα – 765 διασωληνωμένοι

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα - 765 διασωληνωμένοι

Σε 2.093 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία εντοπίστηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 96 θάνατοι, ενώ 765 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται ασθενείς.

Χθες Τρίτη 4 Μαΐου ανακοινώθηκαν 1.187 νέα περιστατικά COVID-19 και 81 θάνατοι ασθενών λόγω της νόσου, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 783. Είχαν διενεργηθεί 21.511 τεστ και η θετικότητα ανήλθε 6,45%.

Πάνω από 100.000 οι εμβολιασμοί σήμερα

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 100.000 εμβολιασμοί είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη, ενώ παράλληλα ξεκινά η χορήγηση και του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, με τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν πλέον έως τις 22:00.

Όσον αφορά το εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως είχε αναφέρει η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εκτός από το ότι είναι ένα πρακτικό εμβόλιο (διατηρείται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης), είναι αποτελεσματικό σε υψηλό ποσοστό, άνω του 80% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, άνω του 90% για την πρόληψη της νοσηλείας σε νοσοκομείο και φτάνει το 100% για την πρόληψη των θανάτων.

Μιλώντας στον σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κοντογεώργης είπε πως στο διάστημα της Μεγαλης Εβδομάδας περίπου 500 χιλιάδες πολίτες εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα της πλατφόρμας και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους.

Σημειώνεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 30 ετών (30-44 με το εμβόλιο της AstraZeneca, άνω των 45 ετών και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson), πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10 Μαΐου

Δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα 10 Μαΐου, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα.

Μητσοτάκης: Θα ανοίξουμε τον τουρισμό με ασφάλεια

«Η υποχώρηση των κρουσμάτων και η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανοίξει τον τουρισμό την επόμενη εβδομάδα», τόνισε στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη σε ένα μήνα.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο ψηφιακού συνεδρίου των Financial Times, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο συνδυασμός των τεστ, της ανοσίας και του γεγονότος ότι πολλές δραστηριότητες θα γίνονται σε εξωτερικό χώρο δημιουργούν στις αρχές αισιοδοξία ότι οι τουρίστες θα είναι ασφαλείς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο