Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα – Κανένας νέος θάνατος

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 4΄
Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα - Κανένας νέος θάνατος

Σε 28 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Τα 13 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Για ακόμη ένα 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. Συνεπώς, ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας παρέμεινε στους 192.

Οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 119 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι και την Πέμπτη είχαν ανακοινωθεί 28 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Δεκατρία κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ένα εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως σε εργαστήριο, επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Β. Κικίλιας: Οι τουρίστες να τηρήσουν τους κανόνες

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη, κάλεσε τους τουρίστες να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Όπως πρόσεξαν οι συμπολίτες μου και τήρησαν τα μέτρα, φτιάχνοντας μια κουλτούρα τέτοια που η χώρα πέτυχε και έγινε παράδειγμα προς μίμηση, δεν θα ήθελα να το χαλάσουμε τώρα. Ζητώ να κάνουν το ίδιο και οι τουρίστες μας. Να σεβαστούν τη χώρα μας, μια πολύ όμορφη χώρα και την πανέμορφη Κρήτη. Να τηρήσουν τα ιατρικά πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουμε θέσει ως Υπουργείο Υγείας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να έχουμε το μικρότερο δυνατό αριθμό κρουσμάτων και ευχόμαστε τα περισσότερα να είναι ασυμπτωματικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρατηρητήριο COVID-19: Επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού στα τέλη Ιουνίου

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την 7η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου COVID-19, το διάστημα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου καταγράφηκε περαιτέρω επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κατά μέσο όρο διαγνώστηκαν 16 κρούσματα ανά ημέρα, έναντι 22 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ ο δείκτης Rt περιορίστηκε στο 0,2 από 0,5 παρά τον εντοπισμό κάποιων εισαγόμενων κρουσμάτων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο