Κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς κρατούμενος βρέθηκε θετικός στον Κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 35χρονο άνδρα ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Ιπποκράτειο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου και παραμένει.

Πηγές αναφέρουν ότι βρισκόταν στο ίδιο κελί με τρία ακόμη άτομα τα οποία βρίσκονται σε απομπόνωση.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί την Τετάρτη στις φυλακές για να λάβει βιολογικό υλικό για τεστ και να πραγματοποιήσει ιχνηλατήσεις για πιθανά άλλα κρούσματα.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κρατούμενος παρουσίαζε από μέρες συμπτώματα ίωσης, χωρίς όμως να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον εκτός φυλακών, ή να είχε γίνει κάποια μεταγωγή του, ώστε να μετακινηθεί εκτός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος των φυλακών.

Επειδή παράλληλα είχε και πολύ πρησμένους λεμφαδένες, ο γιατρός των φυλακών έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και το έστειλαν σε εξωτερικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το εργαστήριο έβγαλε ότι ο κρατούμενος είναι «οριακά θετικός», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση, που θα δείξει αν πράγματι νοσεί από COVID-19.

Ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και μπήκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα, γι’ αυτό μπήκε σε καραντίνα όλη η Β΄ πτέρυγα των φυλακών και ταυτόχρονα ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί με ποιους έχει έλθει σε επαφή ο άνδρας.

Από σήμερα το πρωί και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι έχει κωρονοϊό, θα ξεκινήσουν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται ήδη στις φυλακές, σαρωτικά τεστ στους κρατούμενους της πτέρυγας σε πρώτη φάση και αν χρειαστεί και εκτός αυτής.

Μοιραστείτε το άρθρο