Μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών στο καρναβάλι Ασπροπύργου

Αναβίωση τοπικών εθίμων, παιχνίδια με φωτιές και βραζιλιάνες, οι ξεχωριστές νότες των φετινών εκδηλώσεων

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄

1907558_10205474295113064_752907913608461068_nΜεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων Ασπρόπύργου στην παρέλαση καρναβαλιστών την Κυριακή το πρωί στο κέντρο της πόλης. Ο μουντός καιρός δεν πτόησε τους δημότες που ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, χορεύοντας στους ρυθμούς της Αποκριάς.

Ξεχωριστές στιγμές του φετινού εορτασμού ήταν η αναβίωση του εθίμου της καμήλας, η εμφάνιση 8μελούς βραζιλιάνικού γκρουπ, που παρέσυρε το κοινό σε ένα παιχνίδι με φωτιές, αλλά και οι υπέροχες επιδείξεις των τμημάτων παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, με την παρουσιάση τοπικών εθίμων. Να σημειωθεί ότι το Σάββατο είχε προηγηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου διαγωνισμός Χαρταετού και παιχνίδια με κλόουν και πλούσια δώρα για τους μικρούς μασκαράδες.

Οι εκδηλώσεις του δήμου κορυφώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα στην παραλία Ασπροπύργου, όπου στήθηκαν καζάνια για την παραδοσιακή φασολάδα, ενώ άφθονες ήταν οι λαγάνες και το κρασί όπως προτάσσει η ημέρα. Ιδιαίτερα καθοριστική στην προετοιμασία των εκδηλώσεων ήταν φυσικά η συμβολή του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Μελέτιου Μπουραντά.

Μοιραστείτε το άρθρο