Μενίδι: Η σπείρα των «ανέργων» με κέρδη 1 εκατ. ευρώ

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Μενίδι: Η σπείρα των «ανέργων» με κέρδη 1 εκατ. ευρώ

Οι έμποροι και διακινητές ναρκωτικών της δυτικής Αττικής που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών είχαν «πραμάτεια» για όλα τα βαλάντια.

Ένα γραμμάριο ηρωίνης κόστιζε 20 ευρώ, ένα γραμμάριο κοκαΐνης 60 ευρώ, ένα γραμμάριο κάνναβης 5 ευρώ και ένα φαρμακευτικό δισκίο 1 ευρώ.

Ο αρχηγός «Τσουτσουνάκης»
Αρχηγός φέρεται ένας 34χρονος με το ψευδώνυμο «Τσουτσουνάκης», ο οποίος περιγράφεται στη δικογραφία ως «υπεύθυνος για την εύρεση των ναρκωτικών ουσιών και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης για τη νόθευση της κοκαΐνης, της ηρωίνης και της κάνναβης που διακινούνταν στη δυτική Αττική».

Βασικό ρόλο φέρεται να είναι και άτομο με το ψευδώνυμο «Γιώργος», ο οποίος ήταν «υπεύθυνος νόθευσης και αποθήκευσης στις καβάτζες».

Ένας 32χρονος, με το ψευδώνυμο «Λιας», ηλικίας 32 ετών, ήταν «υπεύθυνος μεταφοράς και διακίνησης».

Τα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ εξ αρχής προκάλεσε εντύπωση η… χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος με τα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Στο κύκλωμα συμμετείχε και ένας 26χρονος, ο οποίος είχε το ίδιο προσωνύμιο με γνωστό ηθοποιό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν fake news περί δήθεν εμπλοκής ηθοποιού στο κύκλωμα. Τα μέλη της συμμορίας περιγράφονται στη δικογραφία ως «άεργα».

Ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας, δηλωσε ότι «οι εντολείς μου αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Θέλω να τονίζω ότι δεν βρέθηκε το παραμικρό στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους ούτε εμπλέκονται με οποιοδήποτε άλλο έμμεσο τρόπο στην υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη και στη Δικαιοσύνη και στην Αστυνομία αλλά καμιά φορά η Αστυνομία υπερβάλει. Φυσικά δεν μπορεί να είναι όλα στην φαντασία των αστυνομικών Αρχών αλλά ενδεχομένως να έχει δοθεί μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματική».

Λογιστικός… απολογισμός
Από τις παρακολουθήσεις της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι οι έμποροι κρατούσαν αναλυτικά σημειώσεις για τις ποσότητες που διακινούσαν αλλά και για τα κέρδη τους, ενώ εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι έκαναν ακόμα και λογιστικό απολογισμό.

Τα μέλη του κυκλώματος έμεναν σε πολυτελή σπίτια και οδηγούσαν μόνο ακριβά αυτοκίνητα, παρότι εμφανίζονταν ως άνεργοι.

Συνολικά συνελήφθησαν 10 άτομα, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Από την έρευνα πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και ταυτοποιήθηκε ο ρόλος του καθενός.

Μοιραστείτε το άρθρο