Μενδώνη: Με 75% πληρότητα όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Μενδώνη: Με 75% πληρότητα όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες με πρώτο μέλημά μας την ασφάλειά τους. Ασφάλεια επισκεπτών, ασφάλεια εργαζομένων. Θεωρώ ότι από 1ης Ιουλίου που θα ανοίξει περισσότερο ο τουρισμός, θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Ως προς το αναβατόριο των ΑμεΑ στην Ακρόπολη, η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι το έργο, που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση και το οποίο θα ήταν έτοιμο τέλος Ιουνίου, θα καθυστερήσει λόγω της πανδημίας. «Με τα σημερινά δεδομένα, υπολογίζουμε τέλος Ιουλίου αρχές Αυγούστου να έχει έρθει ο ανελκυστήρας στην Αθήνα και να αρχίσει να λειτουργεί», τόνισε, ενώ για το τμήμα του έργου που αφορά τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης -και βρίσκεται σε εξέλιξη με την ίδια χορηγία- πληροφόρησε ότι «θα είναι επίσης μέσα στον Αύγουστο έτοιμο».

Μενδώνη: Με 75% πληρότητα όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις ζωντανού θεάματοςΓια τις υπαίθριες εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, η υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε ότι η χωρητικότητα θα αφορά το 75% των θέσεων.

«Χθες, δημοσιοποιήσαμε και το υγειονομικό πρωτόκολλο έτσι όπως μας το έδωσε ο ΕΟΔΥ. Η υποχρέωση θα είναι της έγκαιρης κράτησης, προκειμένου να είμαστε μέσα στο 75%. Από κει και πέρα απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου στην ουρά για να μπούμε στο χώρο της εκδήλωσης.

Θα μπορούμε να καθόμαστε ανά δύο, με μία θέση κενή, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο είναι παρέα. Και φυσικά τα μέτρα ασφαλείας όπως οι απολυμάνσεις, η καθαριότητα των χεριών κλπ.», συμπλήρωσε η κ. Μενδώνη.

Μοιραστείτε το άρθρο