Μητσοτάκης: Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Μητσοτάκης: Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων

Μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πακέτο στήριξης στον κλάδο της εστίασης ύψους 330 εκατ. ευρώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από το βήμα της Βουλής για τον κυβερνητικό σχεδιασμό αλλά και για το πότε προβλέπεται να δούμε ανοιχτά τα καταστήματα εστίασης.

Σύμφωνα λοιπόν με την εκτίμηση του πρωθυπουργού ”η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων”.

Όσο για την στήριξη που θα δώσει η κυβέρνηση στους επαγγελματίες του κλάδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης – απαντώντας ουσιαστικά σε αναφορές του Αλέξη Τσίπρα-διαβεβαίωσε πως το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες (1/4) αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους. ”Στον τομέα της εστίασης έξι στις εφτά επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ′ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. ”Θα χρειαστεί σημαντική υποστήριξη και η επόμενη μέρα.Και το πιλοτικό πρόγραμμα της εστίασης ακριβώς εκεί κατατείνει. Όταν ανοίξει η εστίαση, και η εκτίμησή μου είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, να έχουν προφτάσει οι επιχειρηματίες να προετοιμαστούν, να έχουν αγοράσει τις πρώτες ύλες, ώστε να μην έχουν πρόβλημα στο κεφάλαιο κίνησης για να μπορέσουν γρήγορα να ανοίξουν ξανά και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μοιραστείτε το άρθρο