Μητσοτάκης για Τσίπρα : Είναι καταστροφικός και κυνικός (video)

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 5΄
Μητσοτάκης για Τσίπρα : Είναι καταστροφικός και κυνικός (video)

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Η παραίτηση είναι και μία πράξη προσωπικής ευθύνης.

Αναρωτιέμαι πως κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις φονικές πυρκαγιές προσθέτοντας. «Ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κ. Δούρου και άλλοι έχουν τεράστια ευθύνη. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους. Ποιος έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους  να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή» αναρωτήθηκε.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον καταστροφικό και κυνικό ενώ διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς.

Όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί στη σύσκεψη της Δευτέρας

Αναφερόμενος στο σόου Τσίπρα – όπως το χαρακτήρισε – της περασμένης Δευτέρας, μίλησε για έναν πρωθυπουργό άμοιρο ευθυνών που προσπαθούσε να κάνει μία επικοινωνιακή διαχείριση την ώρα που όλοι ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί. «Όλοι γνώριζαν σε αυτή τη θλιβερή σύσκεψη ότι υπήρχαν θύματα και ότι ήμασταν αντιμέτωποι με μία τεράστια καταστροφή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάποτε ο κ. Τσίπρας ήταν νέος και ανεύθυνος, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει. «Σήμερα είναι καταστροφικός και κυνικός».

Αναφερόμενος στο θέμα των αυθαιρέτων, επιτέθηκε στον κ. Σπίρτζη λέγοντας ότι έδινε εντολές σε όσους είχαν αυθαίρετα για το πώς να τα τακτοποιήσουν. «Έχει και η σημερινή κυβέρνηση μεγάλες ευθύνης για το θέμα των αυθαιρέτων» είπε. Ανέφερε μάλιστα αυθαίρετα υπάρχουν εδώ και 40 χρόνια αλλά – όπως είπε – είναι η πρώτη φορά που κάηκαν άνθρωποι ενώ έκανε λόγο για άθλια  διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας για πλαστογράφηση εγγράφουν σχετικά με την εκκένωση της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά, έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες ζητώντας να διερευνηθούν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. «Ζητώ από τον πρόεδρο του Άρειου Πάγου και την εισαγγελέα να αναθέσουν την έρευνα σε έμπειρο εφέτη εισαγγελέα» είπε χαρακτηριστικά.

Θα κάνω τα πάντα για να αποδοθούν ευθύνες

Αυτά που λένε όσοι έζησαν τη «μαύρη Δευτέρα» έχουν μεγαλύτερο βάρος και αλήθεια από δηλώσεις αρμοδίων και ανακοινώσεις υπουργών σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Διαβεβαίωσε πως οι ευθύνες θα αποδοθούν. «Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης θα κάνω τα πάντα για να απαντηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Οι έλληνες δεν αρκούνται σε αυτό. Θέλουν να κάνουμε ότι χρειάζεται για να μην ξαναζήσουμε μία τέτοια τραγωδία. Δεν θέλουν άλλα λόγια και άλλα ψέματα. Θέλουν την επιλογή των πιο κατάλληλων ανθρώπων στις πιο κρίσιμες θέσεις.
Θέλω να αναλάβω από σήμερα την ευθύνη μου», είπε χαρακτηριστικά.

Το  Μάτι χρειάζεται μία νέο πολεοδόμηση για να μπορέσουμε να οργανώσουμε την περιοχή σε μία νέα βάση και θα στηρίξω με τέτοια πρωτοβουλία προσθέτοντας όμως ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση.

Μιλώντας για το θέμα της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, υποστήριξε ότι τις τελευταίες επτά μέρες «βρέθηκα δίπλα σε ανθρώπους που έζησαν την τραγωδία. Άκουσα πολλά και μίλησα λίγο λίγο . Ποτέ δεν ένοιωσα τόσο άσχημα όταν πήγα στο καμένο οικόπεδο όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άτομα.  Είχαμε να κάνουμε με μία πρωτόγνωρη τραγωδία. Ούτε εγώ ούτε η ΝΔ έπρεπε και δεν το κάναμε να εμπλακούμε σε μία ανούσια αντιπαράθεση κατηγοριών».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο των καταστροφικών πυρκαγιών και βοήθησαν ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Ας βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους για την επίσκεψη Τσίπρα στο Αν. Αττική

«Ας βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους για την απουσία του πρωθυπουργού όλη την εβδομάδα αλλά και την εν κρυπτώ επίσκεψή του στην ανατολική Αττική. Ίσως αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να πάει διαφορετικά παρά μόνο σε ένα προστατευμένο περιβάλλον».  Μπορώ να δεχθώ, πρόσθεσε,  την ανικανότητα. «Δεν είδα σε κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο τη συντριβή. Δεν ειπώθηκε ούτε μία συγγνώμη».

Οι προτάσεις για την επόμενη μέρα

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα ανέφερε ότι θα εγγυηθεί πως στις πιο κρίσιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι.  Αναφέρθηκε στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας που ο επικεφαλής της θα παίρνει μόνος του αποφάσεις πάνω από υπουργούς όπως είπε. Θα εφαρμόσουμε συγκροτημένο σχέδιο που έχει προτεραιότητες όπως την ανάλυση επικινδυνότητας περιοχών.

Μοιραστείτε το άρθρο