Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 5΄
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στην συζήτηση για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου η οποία γίνεται υπό το φως των αποκαλύψεων στο χώρο του Πολιτισμού.

Ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν από τη μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου σε εκδήλωση της ΓΓ Αθλητισμού, υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερη αλήθεια και δικαιοσύνη ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα.

«Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση γιατί αυτή η διαδικασία εξυγίανσης κινδυνεύει να χάσει το στόχο της, να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Λες και το έγκλημα έχει χρώμα και η ντροπή ιδεολογία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αμέσως μετά τοποθετήθηκε για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου, τις φημολογίες, τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

«Εδώ και ένα μήνα η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ. Η κοινή άμυνα είναι κίνηση απελευθέρωσης. Κι όμως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού #ΜeΤoo», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ρώτησε: «Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων;», ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της κ. Ελευθεριάδου και του κ. Πολάκη συγκεκριμένα, για δημόσιες τοποθετήσεις τους με τις οποίες άφηναν υπονοούμενα για τη ΝΔ και τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, ασχολήθηκε προσωπικά με το πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων, προκειμένου να το λύσει και για αυτό δημιούργησε ειδική γραμματεία με επικεφαλής την κυρία Αγαπηδάκη, η οποία και έδωσε λύση. «Έσκυψε στο πρόβλημα και το έλυσε. Δεν σας καταλογίζω πρόθεση γιατί δεν το λύσατε εσείς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήκωσε και πάλι τους τόνους για μία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο διαδίκτυο, καλώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει. «Περιμένω αν μη τι άλλο αυτή τη συμπεριφορά να την καταδικάσετε απερίφραστα και κάποια στιγμή να διαγράψετε στέλεχός σας για αυτά τα οποία λέγονται», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπόθεση Λιγνάδη

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολύκροτη «υπόθεση Λιγνάδη», τονίζοντας ότι όταν ξεκίνησε η φημολογία, του ζητήθηκαν εξηγήσεις και εκείνος είπε πως δεν έχει καμία εμπλοκή.

«Την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία, του ζητήθηκε να παραιτηθεί και η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αμέσως μετά μίλησε για την εμπλοκή του ονόματος του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, που επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είπατε ότι ο κ. Λιγνάδης είναι φίλος μου. Ζήτημα αν τον είχα δει 2 φορές. Τοποθετήθηκε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού από την Υπουργό Πολιτισμού. Όταν τοποθετήθηκε κανείς δεν μίλησε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ προσέφερε κάλυψη στη Λίνα Μενδώνη. «Η κυρία Μενδώνη είναι μία αποτελεσματική υπουργός» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε στην συμμετοχή της στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων. Παράλληλα όμως παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος η υπουργός στον χαρακτηρισμό «επικίνδυνο άνθρωπο» που απέδωσε στον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Λάθος που χαρακτήρισε τον κ.Λιγνάδη «επικίνδυνο». Λάθος μεγάλο λάθος, το λέω πρώτος», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αλλαγή του ποινικού κώδικα σε θέματα γενετήσιας αξιοπρέπειας. «Αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ενώ όπως είπε «για τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια».

Παράλληλα ανακοίνωσε τη νέα κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr. όπου θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο, αλλά και ένα ειδικό μητρώο.

«Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Το μητρώο αυτό το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας για εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης, ενώ από τον Σεπτέμβριο επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Μοιραστείτε το άρθρο