Μητσοτάκης: Τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση περιστατικών αστυνομικής βίας

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Μητσοτάκης: Τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση περιστατικών αστυνομικής βίας

Τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας από στελέχη της αστυνομίας κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι οι εξής:

Όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να φέρουν καταγραφή εικόνας και ήχου. «Θα έχουμε αντιδράσεις από την αρχή προστασίας δεδομένων» τόνισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση επί του ζητήματος.
Δυνατότητα συνεργασίας με την αστυνομία άλλων χωρών για να ενισχυθούν τα ψυχογραφικά τεστ σε αστυνομικούς.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει δέσμευση να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών.
Ο Συνήγορος του πολίτη να αποκτήσει ειδικό βοηθό συνήγορο με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών, με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας.
Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν είστε εχθρός μου κ. Τσίπρα, εχθρός είναι ο κορωνοϊός», ενώ καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ότι «ανερυθρίαστα είπατε πως δέχεστε το ρίσκο για την κοινωνικές διαδηλώσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την κλιμάκωση της έντασης τις τελευταίες ημέρες Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «επιλέγει ως βασική στρατηγική την ένταση και τον διχασμό».

Μοιραστείτε το άρθρο