Μουντιάλ: Στον τελικό με γκολ του Ουμτιτί η Γαλλία

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Μουντιάλ: Στον τελικό με γκολ του Ουμτιτί η Γαλλία

Η Γαλλία με κεφαλιά του Ουμτιτί (51’) επικράτησε του Βελγίου με σκορ 1-0 και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για τρίτη φορά στα χρονικά του θεσμού.

Είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου (1998) και δώδεκα (2006) μετά την τελευταία της συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Γαλλία δίνει και πάλι το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού με την ποδοσφαιρική ιστορία της.

Οι «τρικολόρ» κατάφεραν να… ακυρώσουν τα μεγάλα «αστέρια» των Βέλγων και με εκπληκτική κυνικότητα, επικράτησαν 1-0 με γκολ του Ουμτιτί (51′) με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκριζμάν και έτσι θα βρεθούν για τρίτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης και για πρώτη χωρίς να υπάρχει στο ρόστερ ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου της χώρας, Ζινεντίν Ζιντάν.

Το Βέλγιο είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάτι που οφείλεται και στην τακτική επιλογή του Μαρτίνεθ να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας του σε 3-5-2, βάζοντας και τον Ντεμπελέ στον άξονα, ωστόσο η συνοχή της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ, που είναι ο κανόνας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο υπερίσχυσε, αναγκάζοντας τους «κόκκινους διαβόλους» σε φλυαρία και κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να έχουν ανοιχτούς χώρους που είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Η Γαλλία «χτύπησε» μέσω στατικής φάσης και με σχετική ευκολία διατήρησε στο δεύτερο ημίχρονο το υπέρ της σκορ που της έδωσε και το εισιτήριο για τον τελικό.

Με μία έκπληξη παρέταξε το Βέλγιο ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αφού στην ενδεκάδα μπήκε ο Ντεμπελέ, με αποτέλεσμα να διαφοροποιηθεί όλη η διάταξη, με το συνηθισμένο 3-4-3 να μετατρέπεται σε 3-5-2 και τον Αζάρ να παίζει πιο κοντά στον Λουκάκο και τον Ντε Μπρούιν να τραβιέται στα πλάγια.

Καμία απολύτως έκπληξη για τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, καθώς επέλεξε τους γνωστούς «11» με τον Ματουιντί να επιστρέφει στην ενδεκάδα, αφού εξέτισε την τιμωρία της μίας αγωνιστικής, παίρνοντας θέση στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο