«Ναι» από Καμμένο σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής από ΝΔ για συμφωνία Πρεσπών

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄
«Ναι» από Καμμένο σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής από ΝΔ για συμφωνία Πρεσπών

Τη σαφή πρόθεσή του να στηρίξει πιθανή πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση αυτή να αφορά αποκλειστικά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Τάκη Μπαλτάκο.

«Έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει, θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επαναλαμβάνοντας εμφατικά ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η στάση του κ. Καμμένου προσλαμβάνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπό το δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει αποσύρει από το τραπέζι το θεσμικό «όπλο» της πρότασης μομφής, η οποία δεν αποκλείεται να κατατεθεί εν μέσω συζήτησης της Συμφωνίας στην Ολομέλεια.

Μοιραστείτε το άρθρο