Ναυπηγεία Ελευσίνας: Σε άριστο κλίμα η συνάντηση Ξενοκώστα με το Σωματείο Εργαζομένων

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Σε άριστο κλίμα η συνάντηση Ξενοκώστα με το Σωματείο Εργαζομένων

Με σωματείο των εργαζομένων των ναυπηγείων Ελευσίνας συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ONEX, Πάνος Ξενοκώστας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ONEX, η συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΣΕΝΕ) πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν διεξοδικά, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πρόοδος του φακέλου εξυγίανσης προς την ολοκλήρωσή του και την κατάθεσή του στα αρμόδια δικαστήρια.

Συμφωνήθηκε, τόσο το πλάνο άμεσων ενεργειών για την επίσπευσή του, όσο και η τακτική αλληλοενημέρωσης και ο συντονισμός, με μοναδικό γνώμονα την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν αίτημα στον κ. Ξενοκώστα να επισκεφτεί την Ελευσίνα και τους εργαζομένους, το οποίο έγινε αποδεκτό, στο γρηγορότερο δυνατό χρόνο που θα επιτρέψουν οι διαδικασίες που βρίσκονται εν εξελίξει.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση της Νεώριον.

Ανάμεσα στα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν και αναμένονται σχετικές αποφάσεις είναι ο διορισμός ορκωτών για διαχειριστικό έλεγχο στη Νεώριον Συμμετοχών και τα ναυπηγεία Ελευσίνας για την περίοδο 2005-2020. Παράλληλα, υπόψη των μετόχων θα τεθούν η κατάθεση αιτήματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με ενημέρωση για το εάν έχουν τηρηθεί οι κανόνες διαφάνειας και αν συντρέχει περίπτωση παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού σε σχέση με τον πραγματικό μέτοχο της εταιρείας AXIS και η συμμόρφωση της τελευταίας με νομικές διατάξεις περί ονομαστικοποίησης μετοχών για την καταχώρηση των απαραίτητων στοιχείων στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών ∆ικαιούχων. Στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης έχουν συμπεριληφθεί και τα αιτήματα της AXIS.

 

Μοιραστείτε το άρθρο