Ξεκινούν οι εργασίες για τον νέο «Κορυδαλλό» στον Ασπρόπυργο

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Ξεκινούν οι εργασίες για τον νέο «Κορυδαλλό» στον Ασπρόπυργο

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του νέου «Κορυδαλλού» καθώς όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, σύντομα αρχίζουν τα έργα για την κατασκευή του νέου συγκροτήματος στον Ασπρόπυργο. Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα έχει χωρητικότητα 2.000 κρατουμένων, 12 πτέρυγες, σχολικά συγκροτήματα, επτά δικαστικές αίθουσες, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων αλλά και επιχειρησιακό κέντρο με εποπτεία όλων των χώρων με κάμερες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η κ. Νικολάου σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής», σε λίγες μέρες πρόκειται να ανατιναχθούν τα κτήρια της παλιάς βάσης του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας φυλακής. Η κατασκευή της αναμένεται να εισέλθει στην τελική της φάση στα τέλη του 2021.

Θυμίζουμε ότι η δημιουργία του νέου σωφρονιστικού ιδρύματος συνδέεται με ένα εμβληματικό έργο που είχε συμπεριλάβει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας γνωστό ότι οι σημερινές φυλακές θα κατεδαφιστούν με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου με χώρους άθλησης και πολιτισμού.

Η γενική γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής, κάνει αναφορά και στους ελέγχους που έχουν γίνει στις φυλακές το τελευταίο διάστημα λέγοντας ότι «τους τελευταίους οκτώ μήνες πραγματοποιήθηκαν στις 34 ελληνικές φυλακές 11245 έλεγχοι, από τους οποίους οι 2500 το τελευταίο τρίμηνο. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν 1268 κινητά τηλέφωνα 453 μαχαίρια, αλλά και πολλά πιστόλια, όπως αυτά που βρέθηκαν προσφάτως στις φυλακές της Κέρκυρας».

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στην περίπτωση της εισαγωγής των δύο όπλων στην Κέρκυρα, αλλά και της ποσότητας ναρκωτικών που βρέθηκαν θαμμένα στο προαύλιο της Β’ Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, υπήρχε πιθανόν συμμετοχή επίορκων κρατικών υπαλλήλων» σημειώνει. Προσθέτει ότι προωθείται η άμεση ενεργοποίηση του Σώματος Επιθεωρητών για να αρχίσουν διαρκείς οικονομικοί έλεγχοι στις φυλακές, όπως και αντίστοιχες οικονομικού τύπου έρευνες σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Μοιραστείτε το άρθρο