Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Υπό την πίεση των γεγονότων και των αποκαλύψεων ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον αναπληρωτή υπουργό κ. Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Τόσκας ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στη διαχείριση της κρίσης όπου τόσο η πυροσβεστική όσο και η αστυνομία αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Για να μην εκλειφθεί ως άδειασμα, το Μ.Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε  με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

Με την επιλογή του κ. Σκουρλέτη ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αποφύγει προς ώρας τον σκόπελο του ανασχηματισμού που θα του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, κυρίως στις εσωτερικές ισορροπίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη επίσημη δήλωσή του, μετά την παραίτηση, ο Νίκος Τόσκας αναφέρει:

“Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα δήλωσε ο Νίκος Τόσκας μετά την αποδοχή της παραίτησής του από τη θέση Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή τόνισε ο κ. Τόσκας σημειώνοντας: Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας ευχαρίστησε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα”, κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Τσίπρας στο twitter

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα» αναφέρει ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον Νίκο Τόσκα για τις υπηρεσίες του, με ανάρτηση στο Twitter.

Μοιραστείτε το άρθρο