Πειθαρχικό ΣΥΡΙΖΑ καλεί Πολάκη

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 4΄
Πειθαρχικό ΣΥΡΙΖΑ καλεί Πολάκη

Επειτα από ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων με τους στενούς συνεργάτες του, που κράτησε μέχρι πολύ αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τελικά το πράσινο φως προκειμένου ο Παύλος Πολάκης να κληθεί από την Ολγα Γεροβασίλη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και να δώσει εξηγήσεις για την προβληματική συμπεριφορά του. Τα δύο κορυφαία στελέχη, που συνθέτουν την Επιτροπή Δεοντολογίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που «πιάνουν δουλειά», ωστόσο αυτή είναι η πιο δύσκολη αποστολή που έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «συζήτηση – συνάντηση» και όχι για «πειθαρχικό», φροντίζοντας όμως την ίδια ώρα να διαρρεύσουν το ραντεβού, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια που υπάρχει από την κορυφή μέχρι τη βάση της Κουμουνδούρου.

Τι θα γίνει στο σημερινό ραντεβού; «Εξαρτάται από τη συμπεριφορά του», τόνιζαν κομματικές πηγές στην «Κ», ελπίζοντας πως ο κ. Πολάκης δεν θα τραβήξει το σχοινί και η κίτρινη κάρτα δεν θα κοκκινίσει. Αλλες πηγές εκτιμούσαν ότι αδιαφορεί για τον αντίκτυπο των πράξεών του, αποδίδοντας την τελευταία «αυτομόλησή» του στην αναβαθμισμένη θέση του Ανδρέα Ξανθού δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι τώρα ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε πέσει στα μαλακά παρά τα πολλαπλά «παραστρατήματά» του. Από τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, που δεν έχουν σταματήσει, την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, την ηχογράφηση του Γιάννη Στουρνάρα, τις αναρτήσεις για δημιουργία «μεραρχίας μαυροσκούφηδων», την απειλή για φυλακές στην ομιλία του στην Κ.Ε., μέχρι και τις προειδοποιήσεις για εισβολή στην Επιτροπή για τη Novartis μετά την απόφαση εξαίρεσής του. Η τελευταία περίπτωση, μάλιστα, ήταν μια από τις φορές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», που τον είχαν οδηγήσει πέρυσι τέτοιο καιρό στο γραφείο της Ολγας Γεροβασίλη, σε μια προσπάθεια τα πράγματα να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο.
Είναι κοινό μυστικό στην Κουμουνδούρου ότι η αποδοχή που απολαμβάνει ο Παύλος Πολάκης σε ένα σκληρό κοινό του κόμματος είναι μεγάλη. Εως τώρα αυτό φαίνεται πως ήταν αρκετό για να συνεχίσει να μένει στο απυρόβλητο από τον Αλ. Τσίπρα. Αρκετοί υποστηρίζουν πως η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο STAR και το σημερινό δημόσιο «τράβηγμα αυτιού» δείχνουν ότι η υπομονή του έχει εξαντληθεί και πως από προσωπικός φίλος του τέως πρωθυπουργού εξελίσσεται σε «βαρίδι».

Ο Κρητικός πολιτικός, πάντως, εξακολουθεί να διατηρεί τη δική του ομάδα μέσα στο κόμμα, που φαίνεται όμως να χάνει έδαφος. Ο Ν. Φίλης στον Alpha 9,89 δήλωσε πως ήταν «ατυχής και άστοχη η ανάρτησή του», η Εφη Αχτσιόγλου στο Mega υποστήριξε ότι «έδωσε λάθος μήνυμα», ενώ η Ολγα Γεροβασίλη στον ρ/σ Κόκκινο ανέφερε πως «θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός».

Ο προβληματισμός στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι μεγάλος για τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία με το «κρητικό τσιμπούσι» στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή, γνωρίζοντας πως ο Αλ. Τσίπρας θα βρεθεί εξαρχής αμυνόμενος.

Επιχειρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να επανακαθορίσει την ατζέντα, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το πάγιο αίτημα του, τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ζεσταίνοντας τις αντιπολιτευτικές μηχανές, ο κ. Τσίπρας από το νοσοκομείο Ιωαννίνων κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι αντιμετώπισε την πανδημία «με εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια».

Μοιραστείτε το άρθρο