Πρόσκληση Γεννηματά σε απογοητευμένους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Πρόσκληση Γεννηματά σε απογοητευμένους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ

Με άξονες τη διμέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί την αυθεντική έκφραση του «μεσαίου χώρου», καθώς και με αρκετές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου, απευθύνθηκε στο ακροατήριο της παράταξης η Φώφη Γεννηματά κατά τη χθεσινή κεντρική προεκλογική ομιλία της στην πλατεία Κοτζιά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε το βασικό αφήγημα της Χαρ. Τρικούπη καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υπογραμμίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. αποτελούν τις δύο όψεις της συντήρησης, «τη νέα και την παλιά Δεξιά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατηγορώντας τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ότι «καλλιέργησαν την πόλωση για να κρύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους».

Από εκεί και πέρα, διάχυτο στον λόγο της κ. Γεννηματά ήταν το στοιχείο της «υπεράσπισης» του κεντρώου πολιτικού χώρου, στο πλαίσιο της μονομαχίας με τον… διευρυνόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός του νέου καλέσματος προς τους «απογοητευμένους» ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, προς τους οποίους, όπως είπε, «απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί», η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε στην Κουμουνδούρου αλλά και στον κ. Τσίπρα προσωπικά ότι επιχειρούν να διεμβολίσουν πολιτικά το Κέντρο, ως μια απομίμηση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως μεταμφιέζεται σε σοσιαλιστή και «μιμείται ακόμη και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου», ενώ σε μια άλλη αποστροφή του λόγου της ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν σας σώζουν τώρα ούτε οι ύμνοι στη μεγάλη Αλλαγή του 1981 ούτε οι αναφορές στο 1-1-4 και στη γενιά του Πολυτεχνείου».

Παράλληλα, απαντώντας σε πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Τσίπρα περί κρυφής συμφωνίας της με τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ. για μετεκλογική συμμαχία στις εθνικές κάλπες), η κ. Γεννηματά απέρριψε σε υψηλούς τόνους το ενδεχόμενο εκτροπής από την αυτόνομη πορεία που έχει χαράξει η Χαρ. Τρικούπη, στέλνοντας εκ νέου σαφές μήνυμα με το βλέμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Σε αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, κλιμάκωσε και την επίθεσή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «ιδεολογικό αντίπαλο» αλλά και «Δεξιά που τρώει το κοινωνικό κράτος και αντιμετωπίζει το Δημόσιο ως εχθρό».

«Αρωμα» εθνικών εκλογών είχαν και άλλες αναφορές της, καθώς μεταξύ άλλων ταύτισε την ψήφο στο ΚΙΝΑΛ την Κυριακή με «μπλόκο» στη Χρυσή Αυγή, που αποτελεί, εκτός από ξεκάθαρο ιδεολογικό αντίπαλο, και τον βασικό ανταγωνιστή προς τον στόχο της τρίτης διερευνητικής εντολής, ο οποίος έχει τεθεί για τις εθνικές κάλπες.

Μοιραστείτε το άρθρο