Πρόσκρουση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού με εμπορικό στον Πειραιά

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Πρόσκρουση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού με εμπορικό στον Πειραιά

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με εμπορικό πλοίο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston» με σημαία Πορτογαλίας προσέκρουσε στο ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ», το οποίο έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων και να πάρει κλίση.

proskroysi-ploioy-toy-polemikoy-naytikoy-me-emporiko-se-exelixi-i-epicheirisi-rymoylkisis0
Φωτ. ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στο Πολεμικό Πλοίο επέβαιναν 27 άτομα. Τουλάχιστον δύο άτομα από το «Καλλιστώ» τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με περιπολικό του Λιμενικού Σώματος στη στεριά και από εκεί παρελήφθησαν από ασθενοφόρα και διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Τα υπόλοιπα 25 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Πριν από λίγο ξεκίνησε και η επιχείρηση ρυμούλκησης του «Καλλιστώ».

proskroysi-ploioy-toy-polemikoy-naytikoy-me-emporiko-se-exelixi-i-epicheirisi-rymoylkisis1
Φωτ. ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το μήκους 57 μέτρων «Καλλιστώ» είχε αποπλεύσει από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, όταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο του Λ.Σ., σημειώνεται πως στις 7:40 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», στο οποίο επέβαιναν 27 μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) «Maersk Launceston» σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

proskroysi-ploioy-toy-polemikoy-naytikoy-me-emporiko-se-exelixi-i-epicheirisi-rymoylkisis2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

«Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ δύο τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών», αναφέρει το Λ.Σ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου.

proskroysi-ploioy-toy-polemikoy-naytikoy-me-emporiko-se-exelixi-i-epicheirisi-rymoylkisis3
 Το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston» 

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:

«Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το
ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού.

Κατά το θαλάσσιο συμβάν σημειώθηκε ελαφρύς τραυματισμός δύο (2) μελών του πληρώματος τα οποία διεκομίσθησαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο