Πωλείται ο Ασπρόπυργος, αποχωρεί ο Γ. Μελετίου [βιντεο]

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 8΄
Πωλείται ο Ασπρόπυργος, αποχωρεί ο Γ. Μελετίου [βιντεο]

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος της Ένωση Ασπροπύργου Γιάννης Μελετίου, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ευθυμίου και ο γενικός αρχηγός Βασίλης Φίλης. Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου και οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις που ακολούθησαν:


«Αγαπητοί φίλαθλοι της Ένωσης Ασπροπύργου, ο σκοπός της σημερινής συνέντευξης είναι διπλός. Πρώτον, μετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της ομάδας νιώθω την ανάγκη να σας κάνω έναν απολογισμό – αποτίμηση του έργου μου και δεύτερον να σας αναλύσω τις προθέσεις μου για το μέλλον.

Όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι οι φίλοι της ομάδας αναλαμβάνοντας μια ομάδα αδιάφορη στο Α’ τοπικό χωρίς καμία επιτυχία για χρόνια, ξεκίνησα το καλοκαίρι του ’16 όταν μπήκα και ενίσχυσα την ομάδα οικονομικά σχεδόν εξ’ ολοκλήρου, συνέβαλα αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, κάτι το οποίο πετύχαμε σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ.

Αργότερα πριν από σχεδόν δυόμιση χρόνια, το Δεκέμβριο του 2018, όταν βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής και η μέχρι τότε πορεία της προμήνυε το σίγουρο υποβιβασμό της από την κατηγορία, αναλαμβάνοντας, έγινε μια σοβαρή ενίσχυση και η ομάδα με ένα ντεμαράζ συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων κατάφερε να μείνει στην κατηγορία.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος βρήκε την Ένωση Ασπροπύργου να έχει αλλάξει σελίδα και να λειτουργεί σε πολλούς τομείς πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα, τόσο σε θέματα αγωνιστικά όσο και έξω-αγωνιστικά όπως αυτό της οργάνωσης. Ας μην ξεχνάμε την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, του κυπέλλου ΕΠΣΔΑ και την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από πολλά χρόνια. Παράλληλα προσελκύσαμε με πολύ σωστή οργάνωση και μέσα από τις επιτυχίες μας, ένα μεγάλο αριθμό νέων αθλητών στις ακαδημίες της ομάδας.

Καταλαβαίνει ο καθένας πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον αθλητισμό της πόλης μας και τι τεραστία παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου. Οι ακαδημίες της ομάδας μας σήμερα αριθμούν περίπου 200 παιδιά και λειτουργούν με σύγχρονες μεθόδους προπόνησης και παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Στόχος μας, η ολοκληρωμένη αθλητική εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών που θα ανδρωθούν ποδοσφαιρικά, μέσα από μια εκπαιδευτική και αγωνιστική διαδικασία πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του ψυχαγωγικού αθλητισμού, του “ευ αγωνίζεσθε”, της ευγενής άμιλλας, ιδανικά και αξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τη μακρόχρονη ιστορία της ομάδας μας.

Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να τα έχουμε καταφέρει χωρίς την αρωγή των μελών του ερασιτέχνη κ.κ. Τσόκα Θέμη, Λαζάρου Πέτρου και Καμπόλη Σταμάτη, τους οποίους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τον συνεχή αγώνα που έδιναν όλα αυτά τα χρόνια.

Συνοψίζοντας λοιπόν τα 3 πρώτα χρόνια της θητείας μου η συγκομιδή της ομάδας ήταν μία άνοδος από την Α ΕΠΣΔΑ στη Γ εθνική και κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΔΑ Μια παραμονή στην Γ’ Εθνική. Και άλλο ένα πρωτάθλημα και μια άνοδος από τη Γ΄ Εθνική στις επαγγελματικές κατηγορίες συνοδευόμενη από άλλο ένα κύπελλο ΕΠΣΔΑ. Η αγωνιστική περίοδος 2019-20 βρήκε την ομάδα μας στην επαγγελματική Football League.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ μετά την αναδιάρθρωση έκτρωμα του κ. Βασιλειάδη και ενώ έπρεπε να αγωνιστούμε στη Β’ Εθνική, ξαφνικά βρεθήκαμε να παίζουμε ξανά στη Τρίτη τη τάξει κατηγορία όντας όμως ΠΑΕ, σε ένα εντελώς καινούργιο πρωτάθλημα με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά.

Σε αυτό το σημείο η θητεία μου ως Πρόεδρος, συνέπεσε με την εμφάνιση πολλών δυσκολιών, που ανέτρεψαν τα δεδομένα και δημιούργησαν νέες αντιξοότητες. Πέραν όλων των άλλων, αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε με προβλήματα τα οποία βάραιναν το σύλλογο από την εποχή προηγούμενων διοικήσεων, για να μπορέσει το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας απερίσπαστο να ολοκληρώσει την αποστολή του και να παραμείνει στη Football League.

Κάνοντας την αυτοκριτική μου στο πέρασμα των τεσσάρων αυτών ετών, θέλω να τονίσω ότι τα όποια λάθη έγιναν, να είστε βέβαιοι, έγιναν υπό την ανάγκη εξασφάλισης του καλύτερου για την ομάδα και μόνο. Προσωπικά αισθάνομαι ευτυχής γιατί όλο αυτό το διάστημα, έδωσα μεγαλύτερο και καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου και προσπάθησα να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο που ανέλαβα.

Μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια καθημερινής ενασχόλησης και προσωπικού αγώνα, μετά λύπης μου, σας ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την θέση του προέδρου και ιδιοκτήτη της Ένωσης Ασπροπύργου. Αποχωρώ δικαιωμένος και χαρούμενος γιατί όλες αυτές οι επιτυχίες έχουν οδηγήσει την ομάδα εδώ που είναι σήμερα μετά από 50 χρόνια.

Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα αυτό το σπουδαίο σύλλογο, αναλαμβάνοντας την ομάδα μου από πολύ χαμηλά και με τη βοήθεια των συνεργατών μου καταφέραμε να φτάσουμε στα μέγιστα δυνατά. Η Ένωση Ασπροπύργου κρατούσε πάντα ξεχωριστή θέση στη ζωή μου, θα παραμείνει πάθος μου και επειδή όλοι εδώ μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη, εύχομαι με ενότητα να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το σωματείο της καρδιάς μας.

Προσδοκώ έναν άξιο συνεχιστή με με το ίδιο θάρρος το ίδιο πάθος και την ίδια Δύναμη θα στηρίξει την Ένωση Ασπροπύργου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τον σεβασμό με τον οποίο με περιβάλλατε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξεχνάμε την Ένωση Ασπροπύργου. Πάντα στηρίζουμε την ομάδα μας.»

Για την αναδιάρθρωση: «Όπως είπα και προηγουμένως έπρεπε να διορθωθεί η περσινή αδικία που υπέστησαν όλες οι πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής. Το ζήτημα όμως δεν τελειώνει μόνο εκεί. Δεν φτάνει από μόνη της η αναδιάρθρωση των κατηγοριών για να φέρει την άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελπίζω οι αρμόδιοι φορείς αυτή τη φορά, έχοντας μάθει και από τα λάθη των προηγούμενων, να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της νέας κατηγορίας όσον αφορά το οργανωτικό της επίπεδο, αλλά και να δημιουργήσουν ένα μοντέλο το οποίο να εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων που θα συμμετέχουν. Ένα καλά δομημένο καθαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα ξαναφέρει τον κόσμο στα γήπεδα.»

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ: «Όπως γνωρίζεται πολύ καλά, όλα αυτά τα χρόνια έχω ανταποκριθεί μόνος ή σχεδόν μόνος σε όλες τις υποχρεώσεις, ακόμα κι αν πολλές φορές κλήθηκα να καθαρίσω λάθη που βάραιναν άλλους. Είμαι περήφανος γιατί αφήνω το σωματείο σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι το παρέλαβα οικονομικά. Κύριος ήρθα και κύριος φεύγω.»

Για τη διάθεση της ΠΑΕ: «Όπως είπα η ΠΑΕ Ένωση Ασπροπύργου είναι διαθέσιμη προς πώληση. Είναι χρέος όλων μας και δικό μου περισσότερο, να εξασφαλίσουμε την επόμενη ημέρα του συλλόγου μας. Πρέπει ο άνθρωπος που θα αναλάβει την τύχη του σωματείου να έχει όπως είπα και προηγουμένως το ίδιο θάρρος, το ίδιο πάθος αλλά και την ίδια δύναμη ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την Ένωση Ασπροπύργου σε κάθε της βήμα.»

Μοιραστείτε το άρθρο