Σε τρεις φάσεις η άρση του lockdown – Πρώτα τα σχολεία, μετά λιανεμπόριο και εστίαση

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Σε τρεις φάσεις η άρση του lockdown - Πρώτα τα σχολεία, μετά λιανεμπόριο και εστίαση

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την άρση του lockdown προβλέπει το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ πριν από τα Χριστούγεννα.

Αυτό τόνισε σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμόΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Είμαστε λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την επόμενη φάση για την άρση του lockdown, εξήγησε, ενώ ανέφερε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης, αλλά μόνο με καθήμενους.

Διευκρίνισε μάλιστα πως δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, όπου συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός. Παράλληλα, τόνισε πως, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται, είναι να υπάρχει και συγκεκριμένο ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Ερωτηθείς για τα σχολεία, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως στον σχεδιασμό είναι να ανοίξουν, μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε πως θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα του Μαΐου, δηλαδή σε τρεις φάσεις: πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση.

Ωστόσο, ο κ. Πέτσας επέμεινε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με περιορισμούς και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης τα Χριστούγεννα, ο κυβερνητικός εκκπρόσωπος ανέφερε πως είναι δύσκολο να ανοίξουν λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται σε αυτά τα καταστήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο